fr

1500 alcoholgeldispensers voor de onderwijssector om een veilig voorjaar te garanderen

Potence Ethias

Sinds het begin van de pandemie heeft Ethias een zeer actieve rol gespeeld en ondersteuning geboden aan verschillende actoren in onze samenleving. Ze blijft haar steun verlenen
aan de vaccinatiecentra en aan sectoren die er nood aan hebben, ook al lijkt het einde van de gezondheidscrisis stilaan in zicht.

Na de financiering van 1000 pc’s voor de meest kwetsbare leerlingen zal Ethias nu hygiënemateriaal bezorgen aan de schoolinstellingen die bij haar verzekerd zijn en die dat wensen.

 

1500 alcoholgeldispensers

Na de krokusvakantie zal Ethias starten met de verdeling van 1500 alcoholgeldispensers aan de kleuter-, lagere en middelbare scholen die bij haar verzekerd zijn. Elke dispenser zal worden geleverd met 500 ml alcoholgel en
5 liter navulling. Ethias blijft zo de onderwijssector ondersteunen bij de uitvoering van de veiligheidsmaatregelen.

Het onderwijzend personeel blijft ook de waarborguitbreiding van de BA-schoolverzekering genieten voor schade die zou worden berokkend aan derden in het kader van het afstandsonderwijs of van de opdrachten die zij namens de school zouden uitvoeren met toestemming van de school.

Met haar actie “Let’s Talk” heeft Ethias ook jongeren de weg naar psychologische hulp laten vinden. Zo werden 2000 gesprekken met een psycholoog aangeboden.

Ethias blijft ook de cultuur- en sportsector ondersteunen

De recente COVID-golf had opnieuw een sterke impact op de cultuur- en sportsector. Ethias heeft dan ook besloten beide sectoren te blijven ondersteunen. Tijdens de eerste golven had Ethias al alcoholgeldispensers verdeeld in de cultuursector en aan de sportfederaties, samen met materiaal voor vloermarkeringen die de aandacht vestigen op afstandsregels en hygiënerichtlijnen.

Steun voor de cultuursector

Toen de cultuursector begin dit jaar met beperkende maatregelen werd geconfronteerd, besloot Ethias een korting toe te kennen van 25 % op de brandverzekeringspremie 2022.

Steun voor de sportfederaties

Ethias biedt een nieuwe premiekorting voor de Belgische sportfederaties. Deze korting van 20 % op de sportverzekeringspremies wordt gespreid over twee seizoenen: 10 % voor het seizoen 2021 en 10 % voor het seizoen 2022.

Ethias verzekert meer dan 1,2 miljoen leden van sportfederaties in België.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer