Vanaf€ 79
/jaar*
 • 1 verzekering voor
  alle personen onder uw dak
 • Het hele jaar geldig
 • De ideale aanvulling van
  uw Ethias Assistance

PLAN ZORGELOOS UW VAKANTIES
DANKZIJ DE REISANNULERINGSVERZEKERING OP JAARBASIS:

VOORKOM EEN FINANCIËLE KATER
ALS UW REIS MOET GEANNULEERD OF ONDERBROKEN WORDEN

Met de Reisannuleringsverzekering op jaarbasis kunt u rustig aftellen naar uw vakantie. Want in geval van annulering of onderbreking van uw verblijf betaalt Ethias uw reiskosten terug (reservatiekosten, taksen, gemaakte kosten …).


De voordelen van de Reisannuleringsverzekering op jaarbasis:
 • Terugbetaling van uw reiskosten bij een onvoorziene gebeurtenis waardoor u niet kan vertrekken (ziekte, ongeval, ontslag, tweede zit, ...) of waardoor u verplicht wordt uw verblijf te onderbreken (repatriëring om medische redenen, ziekenhuisopname of overlijden van een naaste, ernstige schade aan uw woning);
  Worden echter niet gedekt: beroepsreizen en aanvragen van tussenkomst in geval van aanslagen, stakingen, natuurrampen,…
 • Voor alle vervoersmiddelen (auto, vliegtuig, trein, boot, ...)
 • Geldig het hele jaar door voor al uw vakanties en citytrips van minstens € 150 en voor verblijven in België van meer dan 4 opeenvolgende dagen;
  Wij komen tussen voor de prijs van de reis met de volgende beperkingen: een maximum van 3.000 EUR per persoon en per reis, maximumlimiet van 10.000 EUR per reis voor gezinnen van maximum 6 personen en maximumlimiet van 12.500 EUR per reis voor gezinnen van meer dan 6 personen.
 • Eén verzekering voor iedereen die bij u inwoont, zelfs wanneer u niet samen reist
 • U betaalt minder dan wanneer u voor elke reis apart een tijdelijk contract afsluit
 • Meer complete formule dan de Reisannuleringsverzekeringen van de reisagentschappen of deze van de vluchtmaatschappijen
 • Ideale aanvulling van Ethias Assistance

Waarom nu een Reisannuleringsverzekering onderschrijven?
De Reisannuleringsverzekering moet de periode vóór uw vertrek dekken (d.i. de periode waarin het incident voorvalt dat u verhindert om te vertrekken). Maar men moet 30 dagen wachten vooraleer de verzekering van toepassing is. Dus, het is ideaal om de Reisannuleringsverzekering te onderschrijven wanneer u uw reis boekt.

Raadpleeg de infofiche en de algemene voorwaarden voor meer details over de garanties en nietgedekte risico’s door de Annulatieverzekering op jaarbasis.
+ -

Onze klanten getuigen

Kris heeft samen met zijn gezin 14 dagen Turkije geboekt. Een reis van € 2.415. Maar twee dagen voor het vertrek breekt hij zijn been.
Zonder annulerings- verzekering zou hij zijn € 2.415 kwijt zijn.
Nancy gaat tijdens de herfstvakantie met haar kinderen op midweek naar Oostduinkerke. Het verblijf kost haar € 984. Maar door professionele verplichtingen moet ze thuisblijven.
Zonder annulerings- verzekering zou ze haar € 984 kwijt zijn.
Philippe en Nathalie vertrekken voor een lang gastronomisch weekend naar de Champagne, wat hen € 391 kost. Helaas ! Ze moeten de eerste dag al terugkomen want hun dochter is in het ziekenhuis beland.
Zonder annulerings- verzekering zouden ze hun € 391 kwijt zijn.
86%
van onze klanten beveelt ons aan bij vrienden en familie!
89%
van onze klanten vond dat onze service bij een schadegeval de verwachtingen overtrof!
90%
van onze klanten is meer dan tevreden!

Ethias beloont uw trouw

Als u een Auto- of Woningverzekering hebt bij Ethias krijgt u automatisch korting** op onze andere verzekeringen! Deze kortingen gelden zowel als u al klant bent of klant wordt.

- € 30
op een Reisannulerings-
verzekering
Met de Annulatieverzekering van Ethias bent u beschermd tegen financiële schade in geval van annulering of onderbreking van uw verblijf door een onverwachte gebeurtenis.
- € 30
op Ethias Assistance Basis
Dankzij Ethias Assistance heeft u een jaar lang bijstand bij autopech of een ongeval met uw wagen in héél geografisch Europa. Bovendien geniet u ook een jaar lang bescherming en medische bijstand voor u én uw gezin, overal ter wereld.
- € 125
op een Digital Omnium verzekering
De Digital Omnium verzekering dekt uw gsm's, smartphones, laptops en tablets bij brand, materiële schade, diefstal en zelfs frauduleus gebruik na diefstal. Het unieke is ook dat álle toestellen van ál uw inwonende gezinsleden gedekt zijn ! Geen afzonderlijke dure verzekeringen meer nodig dus.

Vragen ?

Bel ons
Afspraak in een Ethias-kantoor

* Het tarief van de annuleringsverzekering hangt af van de gezinssamenstelling.

** U geniet een korting op het basistarief. Deze korting wordt u toegekend tijdens de looptijd van het contract op voorwaarde dat u of een gezinslid (samenwonende partner, kind of ouder) titularis bent van een Auto-,Woning- of Assistanceverzekering (Basis- of Privilegeformule). Op elke vervaldag van het contract gaan wij na of u nog aan de voorwaarde voldoet om de korting te genieten. Zo niet, dan passen wij het basistarief toe dat op dat ogenblik van kracht is. Deze clausule doet geen afbreuk aan de toepassing van de algemene voorwaarden inzake tariefaanpassingen.De dekking gaat in dertig dagen na de in de bijzondere voorwaarden vermelde datum, op voorwaarde dat de eerste premie werd betaald.

Ethias NV, rue des Croisiers 24 te 4000 Luik, is een verzekeringsmaatschappij toegelaten in België onder het nr. 0196 en onderworpen aan het Belgisch Recht. RPR Luik BTW BE 0404.484.654 - IBAN: BE72 0910 0078 4416 - BIC: GKCCBEBB.

Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering (Jaarcontract)
Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering (Tijdelijk contract)
Infofiche