Jong een levensverzekering aangaan loont!

Jong een levensverzekering aangaan loont!
Image(s) licensed by AdobeStock
Een levensverzekering? Dat is toch voor ouderen! Niet waar. Een levensverzekering aangaan als je jong bent heeft tal van voordelen. Ze biedt dan ook een oplossing voor verschillende situaties in elke fase van je leven. We leggen je uit waarom op jonge leeftijd een levensverzekering aangaan het overwegen waard is.

Wat is een levensverzekering?

Laten we beginnen met de basis ... Een levensverzekering is zowel een verzekeringscontract als een spaarproduct. Je betaalt een premie en als tegenprestatie verbindt de verzekeraar zich ertoe een kapitaal op te bouwen en uit te betalen als je overlijdt (het geld wordt dan uitbetaald aan de begunstigde van het contract) of aan het einde van het contract bij leven (het geld wordt dan aan jou, de verzekerde, uitbetaald).

Een levensverzekering, iets voor mij?

Allicht denk je nu nog niet aan sparen voor later. Toch heb je er alle belang bij om een levensverzekering af te sluiten als je jong bent. Sommige polissen zijn immers goedkoper op je twintigste of dertigste, wanneer je nog jong en gezond bent. Voorbeelden hiervan zijn spaarverzekeringen zoals Ethias Savings 21 op 8 jaar (link naar productpagina) of de schuldsaldoverzekering.

Pensioensparen is een goed idee voor een zorgeloze oude dag. Ook hier geldt dat hoe vroeger je ermee begint, hoe groter je spaarpotje voor later zal zijn.

Waarom is het interessant om zo vroeg mogelijk een levensverzekering aan te gaan

Een levensverzekering is niet alleen een instrument voor successieplanning, integendeel. Het is een product dat perfect geschikt is voor actieve jongeren zoals jij! Bijvoorbeeld om de aankoop van een woning te financieren, een financiële tegenslag op te vangen of te sparen voor je pensioen. In dit geval, hoe vroeger je een levensverzekering aangaat, hoe meer je spaargeld zal groeien en hoe groter je belastingvoordeel. 

Interesse?

Ontdek hier de verschillende formules van Ethias. Wil je meer uitleg, kom dan zeker eens langs. Dan bekijken we samen welke formule het beste bij je past. Je kunt vrijblijvend afspraak maken via deze link.
Vond je dit artikel interessant?
bedankt!