Schade na het recente slechte weer?

Schade door slecht weer? We zijn er voor je!
Hier is hoe je de situatie kunt aanpakken.

5 dingen die alleen beter worden door te stoppen met alcohol

The only way is up! Dat geldt zeker wanneer je alcohol mijdt. Wist je dat je al op korte termijn de voordelen van stoppen met alcohol ervaart? Het loont dus zeker de moeite om mee te doen met Tournée Minerale. Dat wil zeggen: heel februari lang bestel je een mocktail in plaats van een cocktail of een watertje of frisdrank in plaats van bier. Wie weet krijg je de smaak te pakken en raak je nooit nog een druppel aan? We klinken alvast op jouw gezondheid!

Je energieniveau

Alcohol werkt verdovend en maakt je suf. Alcohol afbreken vergt ook heel wat van je lichaam. Door geen alcohol te drinken, geef je je lever een rustpauze. Al snel voel je je lekkerder in je vel. Geen alcohol drinken helpt je dus concentreren, aandacht vasthouden, beter presteren en inspanningen volhouden. 

Je huid

Alcohol droogt je uit. Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is daar niet zo gelukkig mee. Ben je uitgedroogd, dan ga je er dof uitzien en komen er rimpels tevoorschijn. Als je daarentegen genoeg water drinkt, gaat je huid stralen!

Je slaap

Een glas alcohol als slaapmutsje? Het lijkt te werken, maar er zit een addertje onder het gras… Je slaapt sneller in, maar voorts zorgt alcohol voor een slechtere, oppervlakkigere nachtrust. Bij regelmatig drinken vermindert of verdwijnt het inslaapeffect zelfs. In de plaats krijg je een onrustige en kortere slaap. Het is dus goed mogelijk dat je in een alcoholvrije periode dieper en vaster slaapt.

Je bankrekening

Wijn, cava, gin… Alcohol is duur! Met wat je minder uitgeeft aan alcohol kan je onbekende alcoholvrije drankjes ontdekken, jezelf een gezonde verwennerij gunnen, een uitstapje meepikken of nog meer leuks.

Je gezondheid

Hoofdpijn of misselijkheid nadat je te diep in het glas hebt gekeken zijn al verre van aangenaam. Maar de gevolgen van alcohol op langetermijn zijn nog iets anders. Van leveraandoeningen tot kanker: alcohol is erg schadelijk voor je gezondheid. Door een maand lang geen alcohol te drinken kan je alvast even stilstaan bij je eigen alcoholgebruik.

Bron: www.tourneeminerale.be

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.