Onderhoud van onze website

Het onweer kan voor eventuele overlast zorgen.
Wij staan voor je klaar, lees hier hoe we je verder helpen.
Schade door de storm? Doe aangifte in je Klantenzone.

Hoe kiest u een familiale verzekering die bij u past?

Hoe kiest u een familiale verzekering die bij u past?
Image(s) licensed by Ingram Image
U wilt een familiale verzekering voor uw gezin. Maar hoe begint u de zoektocht naar een polis die aansluit bij uw behoeften? En waarop moet u letten wanneer u verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt? Ethias helpt u op weg.
1. Kijk in de polis na waarvoor u verzekerd bent

Kiest u voor een familiale verzekering, kijk de dekking dan goed na. Zo weet u meteen in welke gevallen u mag rekenen op uw verzekering en voor welke schadegevallen u geen beroep kan doen op uw verzekeringsmaatschappij. De wet legt een aantal minimumdekkingen op aan verzekeraars. Daarnaast kiest elke maatschappij zelf welke uitbreidingen ze aanbieden aan hun klanten.

Bij Ethias bent u voor uw familiale verzekering in goede handen. In 2019 kreeg Ethias voor de negende keer de prijs voor beste familiale verzekering bij Decavi*. Ethias verzekert u voor materiële en/of lichamelijke schade toegebracht aan derden. Schade die u zelf veroorzaakt aan eigen bezittingen of eigen lichamelijke schade wordt niet vergoed. Nieuw bij Ethias is de gratis uitbreiding van de verzekering voor gemotoriseerde voortbewegingstoestellen.
Tot voor kort gold de verzekering enkel voor niet-autonome voortbewegingstoestellen, zoals fietsen en elektrische fietsen met trapondersteuning. Maar nu zijn ook elektrische fietsen zonder trapondersteuning, segways, monowheels, hoverboards, elektrische steps, elektrische rolstoelen, … verzekerd bij Ethias. Dit zolang u  de snelheid 45km/u niet overschrijdt en voor zover er geen verplichte inschrijving is. Bent u onderweg naar het werk met uw hoverboard en botst u tegen een voetganger? U rekent op uw familiale verzekering om de schadekosten aan de voetganger te betalen. Wist u trouwens al dat ook drones (tot 1 kg) bij Ethias binnen de familiale verzekering vallen ? Vanaf nu laat u uw drone met een gerust hart rondvliegen.

Bekijk hier de dekking en voornaamste uitsluitingen van de familiale verzekering van Ethias.

2. Tot welk bedrag wordt vergoed door de verzekeraar?
Een familiale verzekering is geen verplichting, maar het is toch slim om deze verzekering op zak te hebben. Zo zal u, wanneer u aansprakelijk bent voor schade, een schadevergoeding moeten betalen aan het slachtoffer. Een schadevergoeding heeft geen limieten, dus het is goed mogelijk dat de kosten hoog oplopen. Een familiale verzekering springt op dat moment voor u in de bres. Kijk bij uw verzekeraar na tot welk bedrag zij vergoeden.
3. Bereken wat voor u de voordeligste verzekering is
Goed om te weten: als alleenstaande betaal je een lagere premie voor een familiale verzekering.
Een familiale verzekering hoeft u jaarlijks niet veel te kosten. U hebt al een familiale verzekering voor een goede prijs ongeacht de eventuele hoge kosten bij een ongeluk. Als alleenstaande betaal je bovendien een lagere premie. En voor mensen die al klant zijn bij Ethias, is er een mooi extraatje! Wanneer u een Auto- en/of Woningverzekering bij Ethias heeft, krijgt u een jaarlijkse korting op uw familiale verzekering. Da’s mooi meegenomen! Bereken zelf hoeveel uw persoonlijke jaarlijkse premie bedraagt.
4. Op welke service mag u rekenen?

Bij een ongeval wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Sluit u een polis af, kijk dan altijd goed na hoe u uw verzekeringsmaatschappij snel kan bereiken. Ethias vraagt u om na een schadegeval een schadeformulier in te vullen. Dit schadeformulier vindt u online.
U mailt dit terug naar Ethias via schade.familiale@ethias.be of stuurt het per post naar Ethias - Dienst Schade Familiale, Prins-Bisschopssingel 73 in 3500 Hasselt. Daarnaast kan u voor vragen ivm schade ook terecht bij het Ethias Contact Center op het nummer 011 28 28 00.

Ook segways vallen onder uw familiale verzekering.
Image(s) licensed by Ingram Image
5. Wat met de franchise?

De meeste verzekeraars vragen een franchise of vrijstelling. Dat wil zeggen dat de eerste schijf van het schadebedrag voor het slachtoffer na een ongeval, voor uw eigen rekening is. De franchise voor materiële schade bedraagt 263,53 euro. In het geval van  lichamelijke schade betaalt de verzekering het volledige bedrag terug. Bij de optie waarborg Rechtsbijstand betaalt u ook 263,53 euro, net als bij de waarborg Toegang tot het recht (optie). Let wel: deze bedragen zijn gekoppeld aan de index en kunnen dus (lichtjes) wijzigen.
Interesse in een familiale verzekering van Ethias? Twijfel niet langer en kies vandaag nog voor een bescherming via Ethias. Een verzekering onderschrijven doet u makkelijk via de website . Vandaag betalen = vanaf morgen verzekerd!

Lees zeker even onze infofiche en algemene voorwaarden vooraleer je een Familiale verzekering van Ethias afsluit. Deze documenten zijn ook gratis beschikbaar in onze kantoren.

De Burgerlijke Aansprakelijkheid Privéleven is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch Recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag door een van de partijen wordt opgezegd. Ben je niet tevreden? Je kan een brief sturen naar Ethias, Prins-Bisschopssingel 73 te 3500 Hasselt, of een e-mail naar klachtenbeheer@ethias.be. Indien je geen voldoening krijgt, kan je jouw klacht voorleggen aan de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as), de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel.

* Trofee Decavi gepubliceerd op 25 april 2019 in La Libre Belgique (categorie Verzekeringen Niet-Leven – BA Privé Leven - n°1 uit de 10 producten in deze categorie).

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.