Wat je moet weten over een autoverzekering

 

Een autoverzekering is het eerste wat je nodig hebt als je een nieuwe (of tweedehands) wagen koopt. We leggen je in dit artikel in het kort uit waarom dit zo belangrijk is, wanneer je deze precies moet afsluiten en welke soorten autoverzekeringen er bestaan. 

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Als je een ongeval met je wagen hebt, en daarbij schade veroorzaakt aan derden, wil je niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan als je hen moet vergoeden.

Deze kosten kunnen hoog oplopen, en daarom ben je wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Zo ben jij gerust dat je nooit hoge kosten moet betalen bij schade aan derden, en zijn anderen gerust dat ze vergoed worden.

Welke autoverzekering afsluiten?

De verzekering waarnaar we hierboven al refereerden, en die iedereen verplicht moet onderschrijven, is de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Hiermee is dus de materiële schade aan andere voertuigen en lichamelijke schade aan andere personen (jouw passagiers inbegrepen) gedekt. Schade aan jezelf of je eigen voertuig is niet gedekt.

Daarnaast kan je je autoverzekering natuurlijk nog uitbreiden met andere waarborgen: bv. dekking voor lichamelijke letsels van de bestuurder, of schade aan je eigen wagen, diefstal, glasbreuk …

Wanneer een autoverzekering afsluiten?

Zodra je een wagen hebt gekocht en eigenaar bent geworden, ben je verplicht om een Autoverzekering af te sluiten. Wanneer je dan het kentekenbewijs ontvangt, kan je onmiddellijk goed verzekerd de weg op 😉.

Heb je al een lopende autoverzekering, maar ben je van plan om te veranderen van verzekeraar? Dan moet je zorgen dat je minimum 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldag van je verzekering de opzeg doet. Je nieuwe verzekeraar zal de overstap voor je regelen.

Geïnteresseerd?

Ontdek hier welke verschillende formules je kan kiezen en voor welke risico’s je precies gedekt bent, maar check ook even wat er niet gedekt is! Want niemand staat graag voor onaangename verrassingen.

Je kan ook altijd even langskomen op kantoor. We werken wel op afspraak om de nodige tijd in te boeken voor een belangrijk onderwerp als een autoverzekering. Zodat we samen alles rustig kunnen overlopen. Via deze link maak je een vrijblijvende afspraak.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.