Help uw auto de winter doorkomen

Help uw auto de winter doorkomen

Op de weg - 04/12/2018
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email

Image(s) licensed by Ingram Image

 

Met een sjaal, warme laarsjes, een muts en handschoenen bent u klaar om de kou te trotseren. Maar hebt u ook aan uw auto gedacht? Want die krijgt het ook koud in de winter! U kunt vooraf al enkele zaken doen om ongemakken te vermijden en uw auto te helpen om de koude maanden door te komen tot het weer lente wordt. Lees onze tips en ontdek wat echt werkt! Vergeet ook niet om uw eigen tips te delen via onze Facebookpagina.

 

Voorkomen is beter dan genezen

En dat klopt als een bus! De beste manier om uw auto te beschermen tegen de gure wintermaanden, is immers door te anticiperen. Vriesweer, ijskoude wind, gladde wegen, minder zicht ... u kunt maar beter voorbereid zijn.

 

5 tips voor een zorgeloze winter

 

Controleer de staat van uw batterij vóór de eerste winterprik. Veel garages bieden trouwens vanaf de herfst al kortingen aan. Profiteer ervan!

 

  • Leg winterbanden op zodra de temperatuur onder 7 °C duikt. Controleer ook ten minste eenmaal per maand de bandenspanning.

 

  • Vervang de ruitenwisserstrips (idealiter om de 6 maanden), controleer uw voorruit en doe antivriesmiddel in de ruitensproeiers. U kunt dit zelf heel makkelijk en goedkoop maken: 2/3 gedemineraliseerd water, 1/3 brandspiritus en een druppeltje afwasmiddel. Let op: giet nooit warm water over een bevroren voorruit, want zo kan ze barsten!

 

  • Controleer alle lampjes van uw koplampen en maak het beschermglas even schoon met een spons. Goed zien en gezien worden is van levensbelang!

 

  • Vul de vloeistoffen bij: koelvloeistof, remvloeistof en olie. Hebt u een batterij die moet worden onderhouden? Controleer dan ook het niveau van de accuvloeistof (de zuurhoudende vloeistof waarin de positieve en negatieve elektrodes ondergedompeld zijn). Voeg indien nodig wat gedemineraliseerd of gedestilleerd water toe (nooit water uit de kraan!).

 

7 slimme tips om koude winterochtenden te doorstaan

 

 

Dek uw auto goed af om te vermijden dat hij kou vat.

Leg een beschermhoes over uw auto. Of leg op zijn minst een antivrieszeil over uw voor- en achterruit (een stuk oud karton kan ook al wonderen doen) en trek oude kousen over de spiegels en ruitenwissers. Niet zo mooi maar wel efficiënt!

 

• Hebt u een garage? Parkeer uw auto dan binnen en niet voor de poort. Geen garage? Parkeer de auto dan onder een boom of langs een hoge muur waar hij beschut staat tegen koude wind. Als u echt kunt kiezen, plaatst u uw auto best naar het oosten gericht zodat hij 's ochtends wordt opgewarmd door de opkomende zon.

 

Zorg voor een goede ijskrabber. Een krabber met een want eraan is ideaal. Verwijder eerst de sneeuw met een grote borstel. En had u ook aan een dooimiddel in sprayvorm gedacht? U kunt zo'n spray ook zelf maken met drie maten witte azijn en één maat water. 100% milieuvriendelijk!

 

Om beslagen ruiten aan de binnenkant te vermijden, legt u 's avonds een sok of een stoffen zakje met kattenbakvulling op uw dashboard. Die vulling neemt 's nachts het vocht op. U kunt uw voorruit ook insmeren met wat shampoo of scheerschuim op keukenpapier. En dan is ze ook meteen weer schoon! Twee vliegen in één klap!

 

• Krijgt u het bevroren portier niet meer open? Forceer het niet, maar duw in plaats van te trekken. Om dat probleem te vermijden, smeert u de rubberen dichtingen in met talkpoeder of vaseline.

 

• Uw auto begint te slippen op bevroren sneeuw? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk geen winterbanden ... Een handige tip: leg houtsnippers, zand, stro of een oud tapijt onder de drijfwielen. U bent toch een echte MacGyver, of niet? ☺

 

Haal uw draagbare booster bij om uw verkleumde batterij weer tot leven te wekken. Nog meer problemen met de batterij? Ontdek deze 3 tips om ze weer aan de praat te krijgen.

 

Autopech?

Bel Ethias Assistance op het nummer 011 28 28  28!

 

Met Ethias Assistance Car & Family  slaapt u zomer en winter op beide oren.

Bij het minste probleem in België of (geografisch) Europa, sturen wij zo snel mogelijk een pechverhelper ter plaatse. Zelfs voor een batterij die tegensputtert of een lekke band voor uw eigen deur!

 

Kan uw auto niet ter plaatse hersteld worden? Geen zorgen: de pechverhelper sleept uw auto mee tot bij een nabijgelegen garage zodat hij daar kan worden hersteld. Koos u bovendien voor de formule Ethias Assistance Car & Family Plus? Dan krijgt u gedurende 5 dagen een vervangwagen.

Vond u dit artikel interessant?