Hoe verzekert u een tweede wagen?

U deelt een wagen met uw partner en elke dag rijdt u van hot naar her voor de kinderen. Op een bepaald moment vindt u het welletjes geweest en u beslist om een tweede wagen te kopen. Hoera! U voelt de stress in geen tijd wegebben. Voor de kinderen op de achterbank van uw tweede wagen kruipen, moet u wel nog even de verzekering regelen. Hoe u dat doet, leest u hier.

De eerste stap is om contact op te nemen met Ethias. Dat doet u telefonisch of per mail. Het Contact Center helpt u op weg. Wil u meteen langsgaan om het zaakje snel te regelen? Rep u naar een kantoor bij u in de buurt met deze documenten in uw achterzak:

  • Het aanvraagformulier voor de inschrijving van uw wagen (het roos formulier);
  • Uw rijbewijs en uw identiteitskaart;
  • Het aankoopbewijs (belangrijk als u een nieuwe wagen omnium wil verzekeren);
  • Het tweedehandsrapport als het een tweedehandswagen is (als u ‘m omnium wil verzekeren);
  • Uw schadeattest (als u al eens verzekerd bent geweest). 

Tijdens uw bezoek aan het kantoor brengt een Ethias-medewerker het verzekeringscontract voor u in orde. U krijgt uw groene kaart en factuur meteen mee naar huis. Enkele dagen later ontvangt u uw nummerplaat en uw inschrijvingsbewijs. Voilà, zo gemakkelijk is dat!

Kinderen leren rijden.

Koopt u een tweede wagen om uw kind te leren rijden?
Let dan even op. Als de hoofdbestuurder van de tweede wagen uw kind is, dan moet u het contract op zijn of haar naam zetten. Ethias heeft een speciale autoverzekering voor jonge bestuurders: de Ethias Young Drivers. Rijdt uw zoon of dochter als occasionele bestuurder met de tweede wagen? Dan moet hij of zij als dusdanig in uw contract opgenomen worden.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.