Ben jij getroffen door dit noodweer.

Ben jij getroffen door dit noodweer?
De snelste en meest eenvoudige manier om je schade aan te geven is via je Klantenzone.
Indien u ons telefonisch wenst te contacteren, hou er dan rekening mee dat door de vele aangiftes onze lijnen druk bezet zijn. Dit heeft lange wachttijden tot gevolg. Onze excuses voor dit ongemak.

Mobiele crisiscentra en FAQ « Overstromingen »
Vind hier alle info over de mobiele crisiscentra van Ethias.
Consulteer hier onze veelgestelde vragen.

App4you
APP4YOU: het online platform waarop je een dienst kan aanvragen of aanbieden.

Hoe verzekert u een tweede wagen?

U deelt een wagen met uw partner en elke dag rijdt u van hot naar her voor de kinderen. Op een bepaald moment vindt u het welletjes geweest en u beslist om een tweede wagen te kopen. Hoera! U voelt de stress in geen tijd wegebben. Voor de kinderen op de achterbank van uw tweede wagen kruipen, moet u wel nog even de verzekering regelen. Hoe u dat doet, leest u hier.

De eerste stap is om contact op te nemen met Ethias. Dat doet u telefonisch of per mail. Het Contact Center helpt u op weg. Wil u meteen langsgaan om het zaakje snel te regelen? Rep u naar een kantoor bij u in de buurt met deze documenten in uw achterzak:

  • Het aanvraagformulier voor de inschrijving van uw wagen (het roos formulier);
  • Uw rijbewijs en uw identiteitskaart;
  • Het aankoopbewijs (belangrijk als u een nieuwe wagen omnium wil verzekeren);
  • Het tweedehandsrapport als het een tweedehandswagen is (als u ‘m omnium wil verzekeren);
  • Uw schadeattest (als u al eens verzekerd bent geweest). 

Tijdens uw bezoek aan het kantoor brengt een Ethias-medewerker het verzekeringscontract voor u in orde. U krijgt uw groene kaart en factuur meteen mee naar huis. Enkele dagen later ontvangt u uw nummerplaat en uw inschrijvingsbewijs. Voilà, zo gemakkelijk is dat!

Kinderen leren rijden.

Koopt u een tweede wagen om uw kind te leren rijden?
Let dan even op. Als de hoofdbestuurder van de tweede wagen uw kind is, dan moet u het contract op zijn of haar naam zetten. Ethias heeft een speciale autoverzekering voor jonge bestuurders: de Ethias Young Drivers. Rijdt uw zoon of dochter als occasionele bestuurder met de tweede wagen? Dan moet hij of zij als dusdanig in uw contract opgenomen worden.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.