Onderhoud van onze website

Het onweer kan voor eventuele overlast zorgen.
Wij staan voor je klaar, lees hier hoe we je verder helpen.
Schade door de storm? Doe aangifte in je Klantenzone.

Hoe verzekert u een tweede wagen?

U deelt een wagen met uw partner en elke dag rijdt u van hot naar her voor de kinderen. Op een bepaald moment vindt u het welletjes geweest en u beslist om een tweede wagen te kopen. Hoera! U voelt de stress in geen tijd wegebben. Voor de kinderen op de achterbank van uw tweede wagen kruipen, moet u wel nog even de verzekering regelen. Hoe u dat doet, leest u hier.

De eerste stap is om contact op te nemen met Ethias. Dat doet u telefonisch of per mail. Het Contact Center helpt u op weg. Wil u meteen langsgaan om het zaakje snel te regelen? Rep u naar een kantoor bij u in de buurt met deze documenten in uw achterzak:

  • Het aanvraagformulier voor de inschrijving van uw wagen (het roos formulier);
  • Uw rijbewijs en uw identiteitskaart;
  • Het aankoopbewijs (belangrijk als u een nieuwe wagen omnium wil verzekeren);
  • Het tweedehandsrapport als het een tweedehandswagen is (als u ‘m omnium wil verzekeren);
  • Uw schadeattest (als u al eens verzekerd bent geweest). 

Tijdens uw bezoek aan het kantoor brengt een Ethias-medewerker het verzekeringscontract voor u in orde. U krijgt uw groene kaart en factuur meteen mee naar huis. Enkele dagen later ontvangt u uw nummerplaat en uw inschrijvingsbewijs. Voilà, zo gemakkelijk is dat!

Kinderen leren rijden.

Koopt u een tweede wagen om uw kind te leren rijden?
Let dan even op. Als de hoofdbestuurder van de tweede wagen uw kind is, dan moet u het contract op zijn of haar naam zetten. Ethias heeft een speciale autoverzekering voor jonge bestuurders: de Ethias Young Drivers. Rijdt uw zoon of dochter als occasionele bestuurder met de tweede wagen? Dan moet hij of zij als dusdanig in uw contract opgenomen worden.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.