De reistips van ons marketingteam

De reistips van ons marketingteam
https://www.pexels.com/

De reistips van ons marketingteam

Hoe zit het met jouw vakantiekriebels? Die van ons zijn nog niet gaan liggen. Laat je inspireren door de tips van ons marketingteam.

Heel wat collega’s houden het graag dicht bij huis. Dit zijn de vakantietips in ons eigen land:

Herontdek ons eigen België > VisitWallonia ; Visitors ; State of the Art | VISITFLANDERS

Laat ook eens die wagen staan en neem eens de trein. De NMBS biedt weekend-tickets -50% aan.

Slow cabins/nutchell cabins: deconnecteer van hectische leven en geniet van de simpliciteit en puurheid van de natuur.

 

Enkele nuttige links:

 

Wat dacht je van de Oostkantons? Super in de herfst en winter :

 

 • Wie van een lekker abdijbiertje houdt, kan zijn hart ophalen in Aubel. Daar vind je de abdij van Val-Dieu. Rustig vertoeven in het park, biertjes proeven in de abdij en lekker tafelen in de oude molen.
 • Luik, de Vurige stede, heeft verschillende troeven. Een echte aanrader (tot 7/11) is de rivierpendelboot, die je Luik laat zien vanop de revier de Maas.
 • Ons marketing team houdt van lekker eten en drinken. Een tip die meerdere keren werd vermeld is brasserie Peak. Een bezoek aan de brouwerij, een deugdoende wandeling in de Hoge Venen en als afsluiter lekker tafelen in de brasserie.
 • Leef je uit tijdens de laatste week van het jaar van de lange gezellige winteravonden tijdens het feeërieke Winterlicht in Bokrijk met een traditionele kermis, demonstraties van oude ambachten en vuurkunstenaars, lekkere culinaire verrassingen enz.
 • Geniet samen met het gezin van een heerlijke herfstwandeling en volg via allerlei leuke houten bruggetjes en onder eeuwenoude bomen de oevers van de Ninglinspo in Remouchamps (ten zuiden van Luik).
 • Kom midden oktober naar de Hasseltse jeneverfeesten en geniet in de Hasseltse binnenstad naast de vele soorten jenever van muziek, dans, straattheater, een kelnerloop en een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert, een museum dat jenever stookt, enz.
 • Opnieuw een herfstwandeling, maar wel eentje door de blauwebessenstruiken. Dat zie je niet elke dag, toch? Op het einde van je wandeling wacht een glaasje Glühwein je op.
 • Voor wie het aandurft kan je het 2023 inzetten met een nieuwjaarduik in de Paalse Plas in Beringen.
 • Gent, een absolute topper in Vlaanderen. Hier vind je jaar in, jaar uit 1001 dingen om te doen. Film Fest Gent, Les Six Jours (cyclisme), Puur Ambiance foodfestival, Museumnacht, Le Palais hivernal enchanté … te veel om op te noemen.
 • De Ardennen mogen niet ontbreken in deze lijst. Je kan een boek vullen met alle toffe uitjes in deze regio. Check hun website, daar vind je voor ieder wel iets.

 

Iets verder weg, maar nog steeds in de buurt … de tips net over de grens:

 • Op pakweg 3-4 uurtjes rijden vind je de Amsterdam. Altijd een aanrader. Tijdens het winterseizoen is het Amsterdam Light Festival een extra reden om eens naar onze Noorderburen te trekken.
 • Nog dichterbij, maar in de andere richting vind je Lille. Een stad die, volgens ons onterecht, vaak vergeten wordt bij het plannen van een weekendje weg. Een mooie en gezellige stad, met voldoende adresjes om eens lekker te gaan eten. Getest en goedgekeurd: CÉLESTIN - La Micro-Brasserie du Vieux-Lille
 • In Eijsden (in Nederlands, tussen Maastricht en Luik) is een leuk dorpje om te bezoeken, waar je ook weer lekker kan wandelen.

 

En dan toch een tip die je iets verder van huis brengen.

 • Kom tot rust in Lapland of het noorden van Scandinavië en geniet van de eindeloze sneeuwlandschappen, sneeuwscooters, hondensleeën, ijsvissen, het noorderlicht, de prachtige natuur, de lekkere en gezonde keuken, en zo veel meer, maar vooral ook de oorverdovende stilte

Enkele praktische PRO-tips:

 • Ken je ‘duurzaam toerisme’ al? Duurzaam toerisme is geen modegril, maar wel een manier van reizen met respect voor de plaatselijke ontwikkeling, milieubehoud en contact met de plaatselijke bevolking.. En dat is onze collega’s niet ontgaan. Volg deze links als je er wat meer over wilt te weten komen.
 • Wist je dat: wanneer een vlucht meer dan 3 uur te laat is dan de op het ticket vermelde tijd, bieden veel luchtvaartmaatschappijen een grote compensatie (250 euro) en zelfs low cost maatschappijen zoals Ryanair.
 • Bij lange reizen met de kinderen boeken we vaak een tussenstop met gratis annulering. Afhankelijk van hoe het gaat, kun je de reservering annuleren of niet (#travelwithkids).
 • Controleer of je volgende zaken in je auto hebt: driehoek, vest, parkeerschijf, papier. Bij een geleased voertuig, wie bellen in geval van …?
 • Als regent en je hebt er niet de juiste kleren voor: doe zakken over je sokken. Want, niet is zo vervelend als natte voeten, toch?
 • Als het te koud is en je hebt niet de juiste kleren, doe dan een panty onder je broek om warm te blijven. Maar pas op dat je de bloedcirculatie niet te veel afsnijdt. Te strak betekent nog steeds dat je het koud zult hebben.
Bonus-tip:

Bonus-tip:

Deze vonden we met z’n allen heel leuk. Ben je avontuurlijk aangelegd of kan je gewoonweg niet keizen. Laat je verrassen en doe een ‘blind geboekt’.
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.