Weet u wat uw ziekenfonds dekt als u tijdens uw vakantie ziek wordt?

Tapas eten in Barcelona… Mmm! Walvissen spotten en vulkanen beklimmen in Ijsland… Wauw! Een welverdiende strandvakantie in Frankrijk…  Zalig! Of stevige wandeltochten in Oostenrijk… Sportief! Wat uw vakantieplannen ook zijn, u kijkt er al máánden naar uit. Alles is geregeld, u bent er klaar voor. Of toch bijna. Want bent u zeker dat u de beste reisbijstand hebt? Veel kans dat u hiervoor vertrouwt op uw ziekenfonds. Maar biedt uw mutualiteit u écht de beste zorgen als u op reis ziek wordt of een ongeval hebt? Het is zeker een goed idee om dat nog snel even te checken. Want niet alle ziekenfondsen dekken dezelfde kosten. Soms is er zelfs een verschil tussen de verschillende regionale afdelingen binnen dezelfde mutualiteit. Kijkt u even mee?
Dit zijn alvast de meest opvallende verschillen.
  Ziekfonds  Ethias
Als ik onderweg ziek word, geniet ik reisbijstand overal ter wereld, zonder voorbehoud.  -    
De meeste ziekenfondsen sluiten Canada, de VS en Zuid-Afrika uit. Ook landen die van de FOD Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies kregen, zijn door alle ziekenfondsen uitgesloten.
  Ziekfonds  Ethias
Als ik tijdens mijn vakantie gerepatrieerd moet worden, zijn mijn kosten gedekt.          -    
Enkel bij Ethias*: de kosten voor de repatriëring van huisdieren (hond en kat) worden terugbetaald.
  Ziekfonds  Ethias
Als ik op reis ambulante medische kosten heb, zijn die gedekt zonder franchise.    -/    
Ethias rekent bij ambulante kosten geen franchise aan en betaalt tot € 1.250 euro terug.
  Ziekfonds  Ethias
Als ik tijdens mijn vakantie in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen wordt, zijn mijn kosten terugbetaald zonder franchise.    -/    

Ethias rekent bij een ziekenhuisopname geen franchise aan. Standaard zijn alle kosten tot € 250.000 gedekt, en tot € 500.000 voor de formule Ethias Car & Family Plus. Bij de ziekenfondsen zijn er grote verschillen in de hospitalisatiecontracten. Zo bent u beter gedekt door een fonds dat een kostenplafond per dag toepast, dan door een fonds waar een jaarplafond geldt.

Goed verzekerd bij een ongeval.

*Extra bij Ethias (niet bij alle ziekenfondsen):

In geval van overlijden wordt ook de lijkkist vergoed tot € 750.

Met Ethias Assistance Car & Family vertrekt u gerust op reis. Met de auto, trein, of met het vliegtuig. Voor een interessante premie garanderen we u de best mogelijke zorgen. In geval van ziekte of een ongeval staan we overal ter wereld voor u klaar. We gaan tot het uiterste om eventuele ongemakken zoveel mogelijk te verlichten.

Veel vakantieplezier!
Met de auto op reis in Europa?
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.