Schade na het recente slechte weer?

Schade door slecht weer? We zijn er voor je!
Hier is hoe je de situatie kunt aanpakken.

De 8 meest voorkomende schadegevallen in huis

De 8 meest voorkomende schadegevallen in huis
Image(s) licensed by Shutterstock Image

U sluit de deur van de vaatwasser verkeerd. Twee uur later treft u een kletsnatte keuken aan. Het gebeurt vaker dan u denkt. Bij Ethias horen we dagelijks wel 80 zulke verhalen.

Onze klanten vragen onze hulp voor allerhande ongelukjes in huis: een gebroken ruit, een boom die op de garage viel, graffiti op de voorgevel of een ontdooide vriezer na een stroomonderbreking. Zij zullen ons zeker niet tegenspreken wanneer we zeggen: u bent maar beter goed verzekerd als het u overkomt.

80 nieuwe schadegevallen per dag

Soms zelfs méér. Feit is: onze dossierbeheerders zitten nooit zonder werk. In 2017 alleen al hebben ze niet minder dan 28.981 dossiers verwerkt, voor schadegevallen in de woningen van onze verzekerden. In 2016 was het nóg drukker: gemiddeld 94 dossiers per dag. Onvoorstelbaar, hè?

Les 8 dégâts les plus fréquents à la maison

Wanneer vraagt u uw verzekeraar het vaakst om hulp?

We zijn even in de cijfers van 2017 gedoken. Het resultaat is een lijst met de 8 problemen die het vaakst voorkomen bij 80% van de behandelde dossiers. [IP1] Eerste vaststelling: de brandverzekering komt zelden tussen voor … brand. Opmerkelijk, toch? Precies daarom spreekt Ethias over Woningverzekering of Huurdersverzekering: die twee termen zijn simpelweg realistischer.

 

Maar voor welke redenen doet u dan wel een beroep op uw verzekering? In ⅓ van de gevallen voor waterschade. En dat gaat heel breed: een leidingbreuk, een losse dakgoot, water dat langs het dak naar binnen sijpelt, een overstroming door een elektrisch huishoudapparaat, zware regenval of door toiletten die overlopen. Elk dossier is anders.

 

Top 8 van meest voorkomende oorzaken

 

Waterschade  32,99%
Glasschade  10,15%
Elektrische storing 7,77%
Storm 7,04%
Botsing van een voertuig  6,24%
Diefstal/Inbraak  6,15%
Schade aan de woning/Vandalisme  5,97%
Brand    3,19%

 

Nog meer interessante artikels over schade in uw woning

Is uw woning wel goed verzekerd? Da’s in enkele kliks geregeld

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.