24 zekerheden van Ethias
De 24 zekerheden van Ethias
Ook in 2024 zijn we zeker van ons stuk om er te zijn voor alle Belgen. Omdat we al meer dan 100 jaar geloven dat je een samenleving vormgeeft met elkaar. Check hier zeker al onze 24 zekerheden.
24 zekerheden van Ethias
We zijn er zelfs om schadegevallen te voorkomen.
#21
Preventie
We zijn er zelfs om schadegevallen te voorkomen.
Met de data van onze analyses en schadegevallen willen we de gemeentebesturen bijstaan bij beslissingen over zwarte kruispunten, overstromingsgebieden, arbeidsongevallen en schadegevallen per zone. Zo zijn we ook in 2024 zeker van ons stuk om samen veel leed te voorkomen.
We zijn er om te investeren in groene energie.
#18
Groene Energie
We zijn er om te investeren in
groene energie.
Duurzame energie (windmolenparken, biomassa en zonne-energie) speelt een cruciale rol bij de aanpak van klimaat- en maatschappelijke bekommernissen.
Bij Ethias erkennen we het belang van deze sector en investeren we actief in duurzame energie. Ethias heeft tevens deelnames in de energiesector (Vlaamse Energie Holding en Socofe), een essentiële industrie voor het welzijn van onze samenleving. Vanaf 2022 hebben we onze inzet voor de energietransformatie verder versterkt door deelnemingen in G4Y, Fluxys, Epico II -Wind, en Epico II.
We zijn er voor de huidige én toekomstige bewoners van onze planeet.
#06
Klimaat
We zijn er voor de huidige én toekomstige bewoners van onze planeet.
We zijn er voor onze kinderen. En voor de kinderen van onze kinderen. Daarom dragen we zorg voor de aarde voorop met ons doel om klimaatneutraal te zijn tegen 2030. Dit willen we bereiken door onder andere duurzame gebouwen te voorzien, een groen wagenpark uit te bouwen en onze voetafdruk voortdurend te verlagen, zowel digitaal als op vlak van CO2.
We zijn er om onze jongeren een onbezorgde jeugd te bezorgen
#24
Onderwijs en Jongeren
We zijn er om onze jongeren een onbezorgde jeugd te bezorgen.
Onze jeugd is de samenleving van morgen. Daarom zijn we zeer actief om op zoveel mogelijk vlakken te ondersteunen. We zorgen er voor dat ze gerust naar een goed verzekerde school kunnen.
We staan ook jeugdverenigingen bij zodat ze zorgeloos kunnen ravotten. We werken samen met tal van OCMW’s om jeugdarmoede te bestrijden via de Ethias Youth Solidarity Awards. Als partner van YouthStart en Becode bieden we kanszoekende jongeren een opleiding aan die ervoor zorgt dat zij opnieuw aansluiting vinden met het professionele leven. Onze ‘End of life pc’s’ krijgen dan weer systematisch een tweede leven in het onderwijs. Dit in samenwerking met Digital For Youth, een organisatie die ernaar streeft om alle jongeren in België veilige en vlotte toegang tot ICT te bieden. De Stichting Pelicano zet zich in voor de strijd tegen kinderarmoede in België. De Ethias-medewerkers kunnen er via het cafetariaplan voor kiezen om een bedrag te schenken. De Stichting Pelicano zet zich in voor de strijd tegen kinderarmoede in België. De Ethias-medewerkers kunnen er via het cafetariaplan voor kiezen om een bedrag te schenken.
We zijn er wanneer de natuur te sterk is.
#22
Rampenbestrijding
We zijn er wanneer de natuur te sterk is.
We zijn er om te helpen wanneer natuurrampen buitengewoon krachtig of verwoestend zijn. Als verzekeraar is het onze rol om ondersteuning, bescherming en compensaties te bieden in dergelijke uitdagende omstandigheden.
Maar in tijden van hoge nood en natuurlijke ontberingen, willen wij veel meer zijn dan enkel verzekeraar. Dan zijn we mensen die zo goed mogelijk willen helpen. Zoals bij de recente natuurcrisissen, komen we ter plaatse, zoeken we mee naar onderdak en herstellers, versnellen we procedures en delen we maaltijden uit. We willen er zijn om je te beschermen, op de best mogelijke manier. En met ons Flood Prevention Plan blijven we de publieke sector ondersteunen ten aanzien van de nieuwe uitdagingen.
We zijn er enkel voor onze 11.697.557 stakeholders.
#17
Maatschappij
We zijn er enkel voor onze 11.697.557 stakeholders.
Bij Ethias gaan we voor het welzijn van ons allemaal, en niet voor het geluk van slechts enkelen. Al meer dan 100 jaar geloven we dat je een samenleving enkel samen kan vormgeven. Daarom zetten we onze schouders onder initiatieven die ons allemaal sterker maken. Dus ook in 2024 zullen we er zeker zijn voor alle 11.697.557 Belgen.