6 redenen waarom een fietsverzekering de moeite is

Weet u hoeveel fietsen er elk jaar worden gestolen in België? Volgens FEBIAC - de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie - gaat het om maar eventjes 150.000 diefstallen! Het risico is dus helaas best wel groot dat uw fiets op een dag foetsie is. Zelfs als de diefstal mislukt, is er alle kans dat uw tweewieler beschadigd is. Daarnaast gebeuren er met fietsen ook flink wat ongevallen op weg naar het werk, naar school of tijdens een tochtje met het gezin. Pech onderweg is nooit fijn, zeker als u niet verder kunt. Gelukkig zijn er tegenwoordig zeer betaalbare en uitgebreide fietsverzekeringen. Maar waarvoor bent u precies verzekerd en waarom lonen ze de moeite? We zetten de voordelen voor u op een rij.

 

1. Fiets gestolen? Uw fietsverzekering vergoedt u
U hebt er lang voor gespaard en u bent fier op uw (elektrische) fiets. U gaat even winkelen en als u terugkomt, is uw fiets weg. Een dure fiets is een goede reden om een fietsverzekering te nemen. Bij diefstal krijgt u dan een schadevergoeding. Uiteraard moet u uw fiets wel afsluiten met een stevig slot. Gebruik altijd een goedgekeurd ART-slot met twee of meer sterren. Een slot met deze goedkeuring voldoet aan de hoogste eisen voor diefstalpreventie. En daar gaan de meeste dieven van lopen!

Uiteraard moet u na diefstal alle sleutels van uw tweewieler tonen aan uw verzekeraar. Bewaar zeker ook de aankoopfactuur van de nieuwe fiets en van het slot (als dat niet op de aankoopfactuur van de fiets staat). Zonder aankoopbewijs geen schadevergoeding natuurlijk. Hoeveel u precies krijgt, hangt af van de ouderdom van uw tweewieler. Het eerste jaar zal dat alles zijn. Daarna wordt het door het waardeverlies van uw fiets telkens iets minder.
Een fietstochtje in eigen land? Bij pech rekent u - vanaf 1 km van uw woning - op de fietsverzekering.
2. Ook herstellingskosten terugbetaald
U hebt een ongeluk met uw fiets en de schade is aanzienlijk. Uw fietsverzekering is dan een geluk bij dit ongeluk. Buiten de franchise betaalt de verzekering de rekening van uw officiële hersteller. Zowel voor schade aan uw fiets, slot en vastgemaakte accessoires. Ook wanneer vandalen het op uw tweewieler gemunt hebben, draait u niet op voor de schade. Als de vernielingen niet bij een diefstalpoging gebeuren, zit de dekking tegen schade door vandalisme in uw verzekering.
3. Pech onderweg? Reken op uw fietsverzekering
Stel, u bent op weg naar het werk of maakt in het weekend een fietstochtje. Plotseling breekt uw ketting of hebt u een platte band en kunt u niet meer verder. Of u valt en de voorband van de fiets plooit dubbel. Zeker als u op een verlaten plek staat, is dat geen pretje. Gelukkig hebt u uw fietsverzekering: u en uw fiets worden gratis thuisgebracht. Uiteraard ook uw kleine passagier achterop. Waar u ook bent in België, op ten minste één kilometer van uw huis. Deze service geldt uiteraard niet als door een vergetelheid de batterij van uw elektrische fiets leeg is. Op tijd opladen dus!
Een fietstochtje in eigen land? Bij pech rekent u - vanaf 1 km van uw woning - op de fietsverzekering.
Image(s) licensed by Ingram Image
4. Ongeval? Ook ú bent verzekerd door … uw fietsverzekering
In het voorbeeld hierboven is uw fiets beschadigd maar misschien bent u ook gekwetst geraakt bij de val of het verkeersongeluk. Het is vanzelfsprekend dat de fietsverzekering ook uw lichamelijke schade vergoedt tot een bepaald bedrag. Bijvoorbeeld uw dokterskosten. Zelfs bij blijvende invaliditeit of overlijden na een fietsongeval komt de fietsverzekering tussen. Bij schade die u veroorzaakt aan iemand anders is dat niet zo. Voor die schade rekent u op uw familiale verzekering. Daarnaast is er een uitkering voor schade aan uw fietshelm en de accessoires die aan uw fiets vastzitten. U ziet: alles van waarde is uitstekend beschermd met een fietsverzekering.
5. Fietsen tijdens de vakantie? U bent wereldwijd verzekerd
Heerlijk, met de fiets op vakantie! Uw fietsverzekering beschermt u tijdens uw fietstocht aan de kust of in de Ardennen maar ook op de Mont Ventoux, de Toscaanse heuvels en elke andere plek op aarde. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u tijdens uw fietsvakantie schade hebt. Belangrijk om te weten is dat de pechverhelping voor uw fiets en het thuisbrengen alleen gelden in België en tot 50 km over onze landsgrenzen.
6 raisons pour lesquelles l’assurance vélo en vaut la peine
© JingXiang Gao
Nieuw: Ethias Bike & More, dé verzekering voor fietsers
Overweegt u de aankoop van een nieuwe fiets of andere voortbewegingstoestellen? Of hebt u net een nieuw exemplaar gekocht? Dan loont het de moeite om de nieuwe fietsverzekering van Ethias te bekijken. Ethias Bike & More is uniek. Waarom? U kiest volledig vrij uit 4 waarborgen: Bestuurder + Passagiers, Diefstal, Materiële schade en Pechverhelping in België. Voor een zeer interessante prijs bent u op maat verzekerd. Welke waarborgen van Ethias Bike & More interesseren u?
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.