Onderhoud van onze website

Het onweer kan voor eventuele overlast zorgen.
Wij staan voor je klaar, lees hier hoe we je verder helpen.
Schade door de storm? Doe aangifte in je Klantenzone.

De 7 meest voorkomende onopzettelijke schadegevallen bij volwassenen

De 7 meest voorkomende onopzettelijke schadegevallen bij volwassenen
Image(s) licensed by Ingram Image
Hebt u ooit al eens (bijna) een kop koffie laten omvallen op de laptop van een vriend? Niet enkel onhandige kleuters en overenthousiaste poedels veroorzaken wel eens een ongeluk. Ook volwassenen kunnen onbedoeld schade berokkenen aan bijvoorbeeld een buurman, een toevallige voorbijganger, ... De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen als u geen familiale verzekering hebt. Wij lijsten de 7 meest voorkomende schadegevallen bij volwassenen op.
U bent aan het joggen en knalt tegen een vaas aan. Voor de schade rekent u op uw familiale verzekering.
  1. U zit samen met een vriend foto’s te bekijken op zijn laptop. Tijdens het praten vergeet u echter helemaal dat er een bekertje koffie op tafel staat. Voor u het goed en wel beseft stoot u het bekertje om. Recht op het toetsenbord van de laptop … Een familiale verzekering is in zo’n geval uw redding. De verzekering betaalt deze kosten namelijk terug.

  2. Het regent en u wil zo snel mogelijk van het station naar huis fietsen na het werk. De zichtbaarheid is niet ideaal, zeker niet door de kap die half over uw ogen hangt. Plots botst u tegen de achteruitkijkspiegel van een geparkeerde auto. Resultaat? Een afgebroken spiegel. Aangezien het om een elektronisch model gaat, zullen de herstellingskosten aanzienlijk zijn. Een familiale verzekering staat in voor deze onvoorziene kosten.

  3.  U hebt net boodschappen gedaan in de supermarkt en moet enkel nog uw winkelkarretje uitladen. Wanneer u bijna aan uw wagen bent, probeert u uw sleutel uit uw jaszak te vissen. Op dat moment verliest u heel even de controle over uw winkelkarretje. Het karretje botst tegen de (peperdure) auto die naast u geparkeerd staat. Een familiale verzekering regelt voor u de herstellingskosten.

  4.  U bent op citytrip in Barcelona. Na een lange dag in de stad neemt u een verfrissende douche in uw hotel. Vlak nadat u uit de douchecabine wil stappen, glijdt u echter uit. Aangezien het om een erg krappe doucheruimte gaat, valt u recht tegen het scherm. Het glas breekt onmiddellijk … Gelukkig bent u ook in het buitenland verzekerd via de familiale verzekering voor dergelijke ongevallen.

  5. Samen met uw broers en zussen bent u op bezoek bij uw ouders. Uw moeder heeft haar hoorapparaat even op tafel gelegd. U hebt dit echter niet gezien en laat het apparaat op de grond vallen tijdens het afruimen. Een dure kost die u niet zelf hoeft te vergoeden als u een familiale verzekering hebt.

  6. Je moet rennen om je trein te halen. In alle haast loop je een voetganger omver. De man komt verkeerd neer en moet naar het ziekenhuis. De familiale verzekering vergoedt de kosten van dit ongeval aan het slachtoffer.

  7. U bent uw dak aan het renoveren en plotseling valt er een dakpan naar beneden. Uw buurman is op dat moment in zijn tuin aan het werken en krijgt de dakpan op zijn schouder. Hij heeft een lichamelijk letsel opgelopen dat verzorging nodig heeft. De kosten worden terugbetaald door de familiale verzekering.

Kleine ongelukjes in het dagelijks leven: het is sneller gebeurd dan u denkt. Bescherm uzelf tegen pech met een familiale verzekering. Zo hoeft u zich alvast geen zorgen te maken bij schade aan derden: de verzekering betaalt de schadekosten aan hen terug.

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.