Onderhoud van onze website

Het onweer kan voor eventuele overlast zorgen.
Wij staan voor je klaar, lees hier hoe we je verder helpen.
Schade door de storm? Doe aangifte in je Klantenzone.

Uw huisdier veroorzaakt schade of een ongeval. Wat nu?

Uw kinderen zijn door het dolle heen. Hun lievelingspup uit het asiel komt bij jullie wonen! Alles is er om het nieuwe gezinslid te verwelkomen: de lijn, het mandje, de eetbakjes en speeltjes. U hebt zelfs al een afspraak bij de dierenarts. Toch zit u nog met één belangrijke vraag: moet u een verzekering afsluiten voor uw nieuwe viervoeter?

"Papa, mama, mogen we een hond?"
Hoe vaak hebben uw kinderen u niet om een huisdier gesmeekt? Tot nu toe bent u erin geslaagd om niet toe te geven. Want wie gaat er voor het dier zorgen en het elke dag uitlaten? De kinderen alvast niet. Maar nu zijn ze groter en verantwoordelijker geworden. Hoog tijd om het gezin uit te breiden met dat schattige diertje waar ze al jaren naar vragen.

Veel liefde maar ook veel verantwoordelijkheden
Een hond is één brok onvoorwaardelijke liefde ... maar ook een levend wezen. Hij heeft zijn eigen karakter en moet dus opvoeding krijgen. Want net als een kind haalt een hond kattenkwaad uit. Af en toe zelfs véél kattenkwaad. Hou rekening met  onaangename verrassingen. Soms moet u diep in de buidel tasten om de schade te vergoeden. U weet, wie baasje wordt van een hond, krijgt er op elk vlak verantwoordelijkheid bij.

Grrr, wat een mormeltje!
Stel: u nodigt uw bazin uit voor een diner bij u thuis. Uw anders zo voorbeeldige viervoeter besluit opeens haar prachtige lederen handtas aan flarden te bijten. Geef toe, op zijn zachtst gezegd een vervelende situatie ...

En wat zegt de wet?
In artikel 1385 van ons Burgerlijk Wetboek lezen we het volgende: "De eigenaar van een dier [...] is aansprakelijk voor de schade die door het dier is veroorzaakt, hetzij het onder zijn bewaring stond, dan wel verdwaald of ontsnapt was." Wat betekent dat als uw dier schade of een ongeval veroorzaakt? Dan betaalt u de rekening, anders loopt u de kans dat u voor de rechter moet verschijnen. Ofwel prijst u zich gelukkig omdat u een goede verzekering hebt.
Hond, kat, konijn, kip, vogel, schildpad ...;
Image(s) licensed by Ingram Image

Bedankt Familiale verzekering!
Want in de Familiale verzekering van Ethias zijn AL uw huisdieren meeverzekerd.
 Uiteraard honden, katten, hamsters en konijnen, maar ook kippen, vogels, schildpadden, geiten, fretten, slangen en ga zo maar door. Er zijn drie voorwaarden: 1. de dieren zijn wel degelijk van u, 2. u bent geen kweker en 3. de dieren zijn tam.

Uw kat glipt binnen bij de buren en plast er op de sofa? Uw kippen veroorzaken een verkeersongeval omdat hun ren niet goed is afgesloten? Dankzij uw Familiale verzekering, is er niets aan de hand!

Hebt u een paard, ezel of pony?
Wist u dit al: uw Familiale verzekering bij Ethias verzekert zelfs paarden, ezels en pony's. Op voorwaarde dat u er geen inkomsten uithaalt natuurlijk. Springt uw paard over de omheining en loopt het een fietser omver terwijl het in galop ervandoor gaat? Geen paniek. Uw Familiale verzekering betaalt de kosten voor de ziekenwagen en de medische verzorging van de fietser. Zelfs de herstelling van de beschadigde fiets wordt vergoed.

Paard, ezel, pony: ook verzekerd
©Pxhere
Uw dier veroorzaakt schade terwijl familie of vrienden erop letten
De vraag die u zich ongetwijfeld stelt voor élke vakantie: wie zorgt er voor onze dieren als we weg zijn? Gelukkig nemen uw ouders uw labrador graag voor even in huis en komt de buurvrouw uw papegaai voederen. U vertrekt dus met een gerust gemoed. Maar misschien loopt niet alles altijd even gesmeerd ... Tijdens een wandeling trekt uw hond net iets te hard aan de lijn, waardoor uw vader op de grond valt en zijn pols breekt. Of misschien neemt uw papegaai een hap uit de hand van uw buurvrouw terwijl zij zijn kooi schoonmaakt. Wie betaalt in zo'n geval de medische kosten? Ook nu kunt u rekenen op uw Familiale verzekering. Gelukkig maar!
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.