6 momenten waarop uw huisdier schade toebrengt aan derden

6 moments où votre animal domestique cause des dommages à autrui
Image(s) licensed by Ingram Image
Een huisdier is en blijft onvoorspelbaar, hoe goed opgevoed hij of zij ook is. Elk baasje heeft het ongetwijfeld al eens meegemaakt dat zijn of haar viervoeter iets kapot bijt of beschadigt. Als uw huisdier dit doet bij derden kan dit al vlug een kostelijke zaak worden. Uw familiale verzekering dekt gelukkig ook schade die uw huisdier toebrengt buiten uw eigen gezin.
Uw kat heeft zich uitgeleefd op de handtas van uw tante. Gelukkig hebt u een familiale verzekering!
  1. U bent met uw hond op reis en in het vakantiehuisje stoot hij een staanlamp omver die vervolgens tegen de ruit valt. De ruit is gebarsten en moet vervangen worden. Een familiale verzekering dekt ook in het buitenland de kosten bij schadegevallen aan derden.
  2. Uw schoonvader komt op bezoek en legt zijn bril even op de leuning van de zetel. Op een bepaald moment grist uw hond de bril weg en bijt hem stuk. Als u een familiale verzekering hebt, hoeft u de nieuwe bril van uw schoonvader niet volledig zelf te betalen.
  3. Tijdens een wandeling valt uw hond een andere hond aan. Het beestje moet voor verzorging naar de dierenarts. U kan in dit geval op uw familiale verzekering rekenen.
  4. Een goede vriendin komt eten en legt haar smartphone naast zich neer op tafel. Uw hond stoot plots een glas wijn om. De gsm van uw vriendin werkt hierdoor niet meer. Een vervelende situatie waar uw familiale verzekering echter in tussenkomt.
  5. U hebt net een nieuwe kitten en het beestje is nog erg onvoorspelbaar. Tijdens een bezoek van een vriendin gebruikt hij haar dure handtas als krabpaal. Een familiale verzekering regelt de financiële kant van dit ongelukkige voorval.
  6. De buurvrouw komt met haar dochtertje op bezoek bij u thuis. Op een onbewaakt moment valt uw hond het meisje aan. Het kind heeft een bijtwonde in haar been en moet voor verzorging naar de dokter. Een familiale verzekering betaalt deze kosten terug.

U ziet het: een huisdier is onvoorspelbaar en een ongeluk is sneller gebeurd dan u denkt.

Gelukkig rekent u bij schade aan derden, veroorzaakt door uw huisdier, ook op uw familiale verzekering.

 

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.