Uw familiale verzekering dekt ook uw huisdieren

Uw familiale verzekering dekt ook uw huisdieren
Image(s) licensed by Ingram Image

Uw kinderen hebben u na lang zeuren kunnen overtuigen om een hond in huis te halen. Een hond geeft meestal veel liefde, maar het blijft natuurlijk wel een dier. En dieren kunnen af en toe onvoorspelbaar zijn. Wat als uw hond bijvoorbeeld een andere hond aanvalt of de bril van uw buurman kapot bijt? Op zo’n moment bent u blij dat u aan een familiale verzekering hebt gedacht.

 

Niet dat we u schrik willen aanjagen, maar het is slim om even stil te staan bij de risico’s die huisdieren met zich meebrengen. Dieren zijn lief, aanhankelijk en gehoorzaam. Maar soms toch ook een tikkeltje eigenwijs. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Wanneer uw huisdier schade berokkent aan derden (= elke persoon die geen deel uitmaakt van uw gezin) bent u aansprakelijk. Gelukkig kan u op uw familiale verzekering rekenen, want ook schade veroorzaakt door uw huisdier wordt gedekt.  

4 situaties die u sneller overkomen dan u denkt
U kan u niet voorstellen in welke situaties een huisdier voor schade kan zorgen? We geven 4 alledaagse voorbeelden die u overtuigen waarom een familiale verzekering onmisbaar is voor u en uw hond. Kijk maar mee:

Uw hond breekt uit en veroorzaakt een ongeval. Wie zal de schade vergoeden?
  • Uw hond breekt uit. Hij springt over de omheining en steekt de straat over. Op dat moment komt er een auto aan. De wagen kan de hond nog net ontwijken, maar botst tegen een stilstaande auto. Gelukkig rekent u op uw familiale verzekering voor de terugbetaling van de schade.
  • Vrienden komen op bezoek met hun dochtertje en jullie kinderen spelen samen in de tuin. Uw viervoeter heeft ook zin in een spelletje en brengt zijn bal naar hen toe. De kinderen gooien de bal een eind de tuin in en de hond gaat er als een gek achteraan. Het dier rent in al zijn enthousiasme het vriendje van uw dochter omver. Het kind heeft zich pijn gedaan en moet voor verzorging langs de huisdokter. Deze kosten worden terugbetaald door uw familiale verzekering. 
Uw familiale verzekering dekt ook uw huisdieren.
  • U neemt uw hond mee naar vrienden. Terwijl jullie in de tuin zitten, bijt het dier binnen de zetel aan flarden. U schaamt zich dood en wil de zetel zo snel mogelijk vergoeden. Gelukkig kan u voor het ongelukje een beroep doen op uw familiale verzekering.
  • U bent aan het wandelen met uw hond en plots bijt uw viervoeter een nietsvermoedende voorbijganger. Auch … De wandelaar moet verzorging naar de dokter. Het verdict? Een wonde die moet genaaid worden. Uw familiale verzekering betaalt die kosten terug.

De voorbeelden tonen aan hoe onvoorspelbaar een dier kan zijn. Gelukkig rekent u op uw familiale verzekering voor ongelukjes met schade aan derden. Deze verzekering vergoedt het slachtoffer in geval van materiële en/of lichamelijke schade in uw privéleven veroorzaakt door uw huisdier, kind, partner of andere persoon die op uw adres gedomicilieerd is. In het geval van materiële schade, waarborg rechtsbijstand en toegang tot het recht geldt een vrijstelling van 250,22 euro, bij lichamelijke schade vergoedt de verzekering altijd het volledige bedrag. 

Meer informatie? Hier leest u alles over de familiale verzekering van Ethias.

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.