Onderhoud van onze website

Het onweer kan voor eventuele overlast zorgen.
Wij staan voor je klaar, lees hier hoe we je verder helpen.
Schade door de storm? Doe aangifte in je Klantenzone.

Hoe zet ik mijn autoverzekering over naar mijn partner?

Joepie! U krijgt een bedrijfswagen. Dat betekent dat uw partner vanaf nu meer met uw wagen zal rijden. Daarom beslist u om de verzekering op zijn of haar naam te zetten. Volg de praktische gids en handel dit in 1-2-3 af.

Stel: u deelt met uw gezin een wagen. Op een dag krijgt u promotie en daar hoort een bedrijfswagen bij. Uw partner wordt vervolgens de hoofdbestuurder van de gezinswagen. Wat gebeurt er met de verzekering van uw wagen? Bij Ethias moet de hoofdbestuurder namelijk ook de verzekeringsnemer zijn. Het is dus erg belangrijk dat u uw verzekeraar op de hoogte brengt van de nieuwe situatie.

Uw autoverzekering aanpassen? Da’s zo gefikst!
Een autoverzekering op naam van uw partner zetten, is echt niet moeilijk. Toch moet u, samen met uw verzekeraar, enkele formaliteiten in orde brengen. Waar u precies aan moet denken en wat u aan uw verzekeraar moet voorleggen, vertellen we u hier:

  • Neem contact op met uw verzekeraar.
  • De verzekeraar bezorgt u een afstandsverklaring. Hierin verklaart de eerste verzekeringsnemer dat hij akkoord gaat om het contract over te dragen aan een andere hoofdbestuurder binnen het gezin. De nieuwe hoofdbestuurder wordt meteen ook de verzekeringsnemer.
  • U hebt geluk: de bonus-malusgraad wordt bij overname van het contract behouden. Da’s mooi meegenomen voor de nieuwe hoofdbestuurder. Tenminste, als je kan bewijzen dat je al evenlang met de auto rijdt. Haal dat rijbewijs dus maar boven. ;)
  • U hebt nog eens geluk: Ethias laat u geen extra kosten maken om de nummerplaat ook over te dragen.
Aanpassen van je verzekeringscontract.
© Freepik

Nog vragen?
Hebt u toch nog vragen over de aanpassing van uw verzekeringscontract? Neem contact met ons op voor advies. Ethias is bereikbaar op 011 28 28 00 van maandag tot vrijdag van 8 tot 20u. Op zaterdag belt u ons van 8.30 tot 12.30u. Of stuur ons uw vraag per mail.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.