Hybride of elektrische auto = goedkopere autoverzekering

Hybride of elektrische auto = goedkopere autoverzekering
Image(s) licensed by Ingram Image

We hoeven er niet flauw over te doen: op dit moment is geen enkele auto écht ecologisch of milieuneutraal. Maar hoe zit dat dan met hybride en elektrische auto's? Hierover bestaat discussie. Ze lijken in elk geval een interessant alternatief. Hoewel de productie heel wat ecologische vragen oproept, zijn ze zuiniger in gebruik, stiller en schoner voor de lucht die we inademen. Besloten om de stap te zetten? Raadpleeg onze voorwaarden op ethias.be

 

Beter voor de lucht. En voor onze oren!

Hoewel hybride en elektrische wagens momenteel slechts ongeveer 3% van het wagenpark in België vertegenwoordigen, vinden we ze steeds vaker terug op onze wegen. Fabrikanten breiden hun assortiment steeds verder uit met modellen die minder CO2 en stikstofoxiden uitstoten. Enerzijds om aan te sluiten op deze nieuwe trend, anderzijds onder druk van de overheid om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Dat is een goede zaak voor de kwaliteit van de lucht die we inademen. En omdat elektrische motoren stil zijn, verminderen ze ook de geluidshinder in onze steden.

 

Een deal die economisch rendabel is?

Deze auto's zijn duurder bij aankoop maar wel rendabeler in het gebruik. Dit type motor heeft niet alleen minder onderhoud nodig, maar elektriciteit is momenteel ook heel wat goedkoper dan fossiele brandstoffen. Als je veel kilometers per jaar rijdt, verdien je je investering zeker terug.

 

> Welke brandstof kies je voor je volgende wagen? Lees hier de samenvatting van de voor- en nadelen van de verschillende brandstofsoorten.

 

Je bespaart ook op je verzekering!

Niet alleen de concessiehouders bieden je speciale voorwaarden aan bij de aankoop van milieuvriendelijkere wagens. Ook Ethias geeft iedereen die kiest voor een wagen die minder CO2-uitstoot een duwtje in de rug. Je krijgt maar liefst 30% korting op de premie van je Autoverzekering. Een mooie besparing! Bereken hier je premie.

Signal
Alvorens een contract te onderschrijven, lees aandachtig de infofiche en de algemene voorwaarden van de Ethias Autoverzekering. Deze documenten zijn tevens gratis beschikbaar op www.ethias.be en in onze kantoren.
Wat is uw korting?
  • Hybride wagen
    Kies je voor een hybride wagen die maximaal 100 g CO2 per km uitstoot? Dan mag je rekenen op 20% korting op je BA-premie en op al onze omniumformules. En dat gedurende de volledige looptijd van je contract.
  • Elektrische wagen
    Kies je voor een elektrische wagen, dan mag je rekenen op 30% korting op de BA-premie en op al onze omniumformules. En eveneens voor de volledige duur van je contract.

Opgelet: deze korting geldt alleen bij aankoop van een nieuwe hybride of elektrische wagen. U kunt de korting niet combineren met de korting die u krijgt als u minder dan 10.000 km/jaar rijdt.

Wist je dat je bij Ethias ook voor andere andere verzekeringen minder kunt betalen? Bekijk hier al onze €xtras.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.