Nieuw e-mailadres om je digitale factuur te verzenden

Sinds kort gebruiken we een nieuw e-mailadres om je digitale factuur te verzenden: uwfactuur@invoices.ethias.be. Voeg dit adres toe aan je betrouwbare maillinglist. Het oude emailadres uwfactuur@ethias.be wordt niet meer gebruikt.

Hybride of elektrische auto = goedkopere autoverzekering

Hybride of elektrische auto = goedkopere autoverzekering
Image(s) licensed by Ingram Image

We hoeven er niet flauw over te doen: op dit moment is geen enkele auto écht ecologisch of milieuneutraal. Maar hoe zit dat dan met hybride en elektrische auto's? Hierover bestaat discussie. Ze lijken in elk geval een interessant alternatief. Hoewel de productie heel wat ecologische vragen oproept, zijn ze zuiniger in gebruik, stiller en schoner voor de lucht die we inademen. Besloten om de sprong te wagen? Ethias biedt u tot 30% korting op uw Autoverzekeringspremie. Een hele hap minder uit uw portemonnee!

Zachter voor de lucht. En voor onze oren!
Hoewel hybride en elektrische wagens momenteel slechts ongeveer 2% van het wagenpark in België vertegenwoordigen, vinden we ze steeds vaker terug op onze wegen. Fabrikanten breiden hun assortiment geleidelijk aan uit met modellen die minder CO2 en stikstofoxiden uitstoten. Enerzijds om aan te sluiten op deze nieuwe trend, anderzijds onder druk van de overheid, om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Een meevaller voor de kwaliteit van de lucht die we inademen. En omdat elektrische motoren stil zijn, verminderen ze ook de geluidshinder in onze steden.

Een deal die economisch rendabel is?
Deze auto's zijn duurder bij aankoop maar wel rendabeler in het gebruik. De motor heeft niet alleen minder onderhoud nodig, maar elektriciteit is ook heel wat goedkoper dan fossiele brandstoffen. Als u veel kilometers per jaar rijdt, verdient u uw investering terug.

U bespaart ook op uw verzekering!
Niet alleen de concessiehouders bieden u speciale voorwaarden aan bij de aankoop van milieuvriendelijkere wagens. Ook Ethias geeft iedereen die kiest voor een wagen die minder CO2-uitstoot een duwtje in de rug. U krijgt maar liefst 30% korting op uw Autoverzekeringspremie. Een mooie besparing! Bereken hier uw premie.

Wat is uw korting?
  • Hybride wagen
    Kiest u voor een hybride wagen die maximaal 100 g CO2 per km uitstoot? Dan mag u rekenen op 20% korting op uw BA-premie en op al onze omniumformules.
  • Elektrische wagen
    Kiest u voor een elektrische wagen, dan mag u rekenen op 30% korting op de BA-premie en op al onze omniumformules.

Opgelet: deze korting geldt alleen bij aankoop van een nieuwe hybride of elektrische wagen. U kunt de korting niet combineren met de korting die u krijgt als u minder dan 10.000 km/jaar rijdt.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.