Uw reis annuleren bij tweede zit, kan dat?

Uw jaarlijkse vakantie heeft u al lang geleden vastgelegd. De momenten om er samen met de familie eens tussenuit te knijpen, tussen het scoutskamp, de taalstages en de week bij bomma en bompa, zijn beperkt. En net daarom kiezen jullie de laatste twee weken van augustus om te vertrekken.

Dikke pech! Dochterlief heeft een klein accidentje in juni: twee herexamens. En haar tweede zit begint nét op hetzelfde moment als uw vakantie. Een dikke streep erdoor, dus. Want u moet in België blijven om haar te helpen haar jaar te redden ...

Maar gelukkig kan de Reisannuleringsverzekering op jaarbasis van Ethias iets doen voor u! Ze betaalt de reiskosten terug (reservatie, voorschotten, reeds gemaakte kosten…) in geval van annulatie of onderbreking van uw reis. Maar ook als je de reisdata wijzigt of de bestemming dan betalen we je terug.

Wanneer de verzekerde tweede zit heeft, kunnen de reeds gemaakte reiskosten (reservatie, voorschotten, reeds gemaakte kosten...) terugbetaald worden indien de tweede zit gepland is ten laatste binnen de 30 dagen die volgen op de terugkomst van zijn reis.

Uw reis annuleren bij tweede zit, kan dat?

Maar dat is nog niet alles!
Uw dochter is van plan om met een paar vriendinnen te vertrekken begin september. Reizen is dan goedkoper en er zijn minder kinderen op het strand. Maar spijtig genoeg valt één van haar examens net in haar vakantieperiode. Waardoor ze het strand op haar -nog niet gebruinde- buik kan schrijven.

U moet weten dat zelfs als uw dochter niet samen met u op vakantie vertrekt, ze tóch gedekt is door de Reisannuleringsverzekering op jaarbasis. Ze krijgt bij een tweede zit haar geld terug.

Bekijk alle redenen waarom u uw reis mag annuleren.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.