U verhuist van de ene naar de andere huurwoning. Brandverzekering meenemen of niet?

Een nieuw appartement of huis huren is een leuk vooruitzicht. Maar bij verhuizen komt wel wat kijken. Uw checklist staat vast bomvol. Sommige dingen zijn simpel zoals uw identiteitskaart aanpassen en bpost uw nieuwe adres doorgeven. Iets minder evident: wat doet u met de brandverzekering van uw vorige woning? Neemt u die mee naar de nieuwe woonst of moet u een nieuwe afsluiten? Ethias adviseert u graag.

Ik heb de sleutels al, maar mijn huurcontract gaat pas over een paar weken in
Voordat u echt verhuist, hebt u meestal al de sleutels van uw nieuwe nestje. Zo wilt u misschien schilderen en behangen, schoonmaken, meubels installeren, … Maar u hebt dan wel tijdelijk twéé huurwoningen. Goed nieuws: u hoeft geen twee brandverzekeringen te hebben. Verwittig wel even uw verzekeraar. Zo zijn beide woningen tijdelijk verzekerd zonder meerprijs. Een hele geruststelling.
Hoelang duurt die overgangsperiode?
Meestal krijgt u tot 3 maanden om te verhuizen. Geen overbodige luxe want het kan soms langer aanslepen dan u denkt. Gedurende deze tijd zijn beide huurwoningen dus verzekerd.
Blijft mijn premie van de brandverzekering dezelfde?
Alles is afhankelijk van uw nieuwe huurwoning. Verhuist u van een appartement naar een huis? Wat is de huurprijs? Gaat het om een vrijstaand gebouw of een gebouw in de rij? Dit heeft allemaal invloed op de premie van uw brandverzekering. Bespreek het zo snel mogelijk met uw verzekeraar. Dan kan hij uw polis aanpassen indien nodig, zodat u goed beschermd bent.
Is een brandverzekering hetzelfde als een huurdersverzekering?

In grote lijnen praten we hier over hetzelfde. Maar niet alle brandverzekeringen bieden dezelfde waarborgen. Sommige maatschappijen breiden de waarborgen van de klassieke brandverzekeringen uit met bijkomende diensten en extra vergoedingen. Daarom spreken ze liever van een Huurdersverzekering omdat je als huurder zo beter beschermd bent.

Een voorbeeld maakt dit duidelijk. Uw huurbaas kan een boete eisen als u vroegtijdig uw huurwoning verlaat. Bij de Huurdersverzekering van Ethias is de terugbetaling van deze boete (de wederverhuringsvergoeding) standaard inbegrepen als u de huur opzegt door verlies van uw job, een overlijden of een echtscheiding. En dat als enige verzekeraar in België !

Is een brandverzekering hetzelfde als een huurdersverzekering?
Wat kost een huurdersverzekering?

De onafhankelijke organisatie DECAVI vergelijkt elk jaar de prijs en de kwaliteit van alle brand- en huurdersverzekeringen. Wat blijkt uit deze vergelijking? De beste verzekering is niet per se de duurste. Weet u welke verzekering volgens DECAVI de titel verdient in 2018? En dat voor de 3e keer op rij? De Huurdersverzekering van Ethias. DECAVI vindt dat Ethias een uitstekende kwaliteit verzekert én talrijke extra’s heeft bovenop de basiswaarborgen. Bijvoorbeeld de wederverhuringsvergoeding waarover we het net hebben gehad.

Check hier hoe weinig u vandaag betaalt voor de Huurdersverzekering.

Wilt u ook verzekerd zijn tegen diefstal of een beroep unnen doen op rechtsbijstand? Dan kunt u deze opties apart erbij nemen. Kortom, als u binnenkort verhuist, weet u nu hoe u de keuze voor de beste huurdersverzekering maakt.

Ga nu voor de Huurdersverzekering van Ethias!
  • Verkozen tot de beste Huurdersverzekering in 2016 en 2017 door DECAVI*
  • 24u/24, 7d/7 bereikbaar in geval van schade
  • Terugbetaling binnen 30 dagen na expertise
  • Voordelig: slechts € 10,50 per maand*


NU 2 maanden gratis ! Voor een offerte, klik hier.

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.