AssurMed, voor een snellere terugbetaling van medische kosten

Na het succes van AssurPharma blijven Ethias en de verzekeringssector innoveren en digitaliseren. Dankzij AssurMed kan de verzekerde de getuigschriften voor verstrekte hulp van de huisarts, tandarts en kinesist elektronisch en veilig versturen om sneller terugbetaald te worden.

 

Hoe werkt het?

1. U geeft eenmalig toestemming voor het gestructureerd en veilig gebruik van de gegevens die vermeld staan op uw getuigschriften voor verstrekte hulp.

 

Hoe?

 

  • Op het platform www.assurmed.be.
  • Of op een aangesloten gezondheidsportaal: nu Helena, over enkele maanden ook OxiCity.

  •  

    2. Als uw zorgverlener (huisarts/tandarts/kinesist) de getuigschriften voor verstrekte hulp elektronisch verstuurt via een van deze platformen, kunt u AssurMed gebruiken.

     

    Concreet: u logt in op het gezondheidsportaal Helena en wijst aan Ethias de medische kosten toe die verbonden zijn aan uw doktersbezoek bij de huisarts, tandarts of kinesist*. Deze kosten worden dan onmiddellijk doorgestuurd naar Ethias.

     

    Als uw zorgverlener (huisarts/tandarts/kinesist) de getuigschriften voor verstrekte hulp niet elektronisch verstuurt via een van de aangesloten gezondheidsplatformen, kunt u AssurMed niet gebruiken. U moet de bewijsstukken van uw kosten dan versturen via uw Klantenzone, per e-mail of per post.

     

    Bekijk de video met uitleg over assurmed.be.

     

    Wie kan AssurMed gebruiken?

    Verzekerden die op individuele basis of via hun werkgever een polis Gezondheidszorg bij Ethias hebben.

     

    NB: U kunt AssurMed slechts gebruiken als uw zorgverlener (huisarts/tandarts/kinesist) de getuigschriften voor verstrekte hulp elektronisch verstuurt via een van de aangesloten platformen.

     

    Welke medische kosten?

    De ambulante medische kosten verbonden aan een doktersbezoek bij een huisarts, tandarts of kinesist*. De terugbetalingen gebeuren op basis van de voorwaarden van de verzekeringspolis.

     

    *De kinesisten zullen de komende maanden de software voor AssurMed installeren.