assurpharma_200000_NL

AssurPharma

Ook in arbeidsongevallen

Om een terugbetaling voor geneesmiddelen te krijgen via Ethias, moeten niet meer steeds papieren attesten opgestuurd worden.

 

Tot nog toe moest het slachtoffer een apotheekbewijs (BVAC-attest) vragen voor de aangeschafte producten. Vervolgens was verzending per post naar Ethias vereist, zodat terugbetaling op basis van de arbeidsongevallenwet kon gebeuren.

 

Voor arbeidsongevallen die ons nu aangegeven worden, is digitale verwerking mogelijk via de apotheker! 

Hoe verloopt AssurPharma?

  1. Dat gebeurt met een barcode die het slachtoffer krijgt bij de ontvangstmelding van ongeval en die enkel voor dat ongeval kan gebruikt worden. 

    Opgelet : werkgevers die ervoor kozen dat Ethias hun medewerkers niet rechtstreeks een ontvangstmelding stuurt, krijgen zelf de aan het ongeval eigen barcode.  Zij kunnen die dan aan hun medewerker bezorgen.
  2. Bij bezoek aan de apotheek, betaalt slachtoffer en laat de barcode inscannen door de apotheker. Een betaalbewijs wordt nog steeds verstrekt, maar hoeft niet meer per post opgestuurd te worden.
  3. Ethias krijgt immers elektronisch de gegevens zodat snel de terugbetaling kan uitgevoerd worden.  
Dit wordt mogelijk gemaakt door AssurPharma, een samenwerkingsproject van verzekeraars en apothekers: www.assurpharma.be
blog-link