Mijn prioriteit:

Ethias transformeren met orde, methode, een krachtig tempo en in teamverband!



Ik ben ervan overtuigd dat Ethias beschikt over onbetwistbare troeven, dat zij zich onderscheidt met een uniek commercieel model, een bijzondere sociale verankering en medewerkers die erkend worden voor hun professionalisme.

 

Het is mijn ambitie om die eigenheden te versterken en op die manier een toekomst te verzekeren voor onze onderneming, haar medewerkers, haar aandeelhouders en haar cliënten.

 

Om dit te bereiken, ben ik ervan overtuigd dat wij ons organisatiemodel, onze werkmethodes, onze dienstverlening en onze governance dienen om te vormen.

 

De komende weken zullen gewijd worden aan de uitrol van een concreet actieplan om deze uitdaging aan te pakken.

 

Dit actieplan zal worden opgebouwd rond 4 hoofdthema’s:

  • De business: het businessmodel heruitvinden om onze winstgevendheid te verhogen en dividenden aan onze aandeelhouders uit te keren.
  • De sociale component: opnieuw fierheid en zingeving aan de medewerkers geven zodat zij zich 100% kunnen inzetten voor de doelstellingen van de organisatie.
  • De organisatie: het invoeren van een lichte en soepele structuur om ons in de beste positie te brengen, de vermindering van onze algemene kosten (middelen) op te vangen en zo ons financieel herstelplan te respecteren.
  • De governance: het invoeren van een voorbeeldgovernance die beantwoordt aan de eisen van de toezichthouder, die ons toelaat om opnieuw het vertrouwen te winnen van alle stakeholders en die de reputatie van de organisatie versterkt.

 

In de eerste plaats ben ik een man van resultaten en dialoog. Mijn prioriteit bestaat er dus in om de interne teams in dit transformatieplan te betrekken en om snel zichtbare resultaten te bereiken!

 

 

 

De Raad van bestuur van Ethias nv heeft tijdens zijn vergadering van 20 maart 2017 beslist om de heer Philippe Lallemand te benoemen als CEO. Die benoeming zal worden voorgelegd aan de Nationale Bank van België.