Ethias KMI Preventie

Ontdek onze gratis dienst voor de openbare besturen !

Een innovatieve toepassing op preventievlak ! U geniet gratis van : 

  • Waarschuwingen via SMS voor de belangrijkste meteorologische risico's : wind, regen, sneeuw/ijzel en onweer
  • Een waarschuwingsprofiel (oranje, rood) dat u kunt aanpassen naargelang uw wensen en behoeften.
  • Dag en nacht toegang tot een beveiligd webplatform met weersvoorspellingen en geavanceerde KMI-instrumenten: buienradars, waarnemingskaarten, kortetermijnvoorspellingen, enz.
  • Preventieadviezen en -tips voor een optimale bescherming

      Voor alle bijkomende informatie stuur ons een mail op het adres : aansluiting.dbm@ethias.be

Inscription

Wat te doen om zich in te schrijven voor deze dienst?

Stap 1
Stuur het bijgevoegde document per e-mail naar het adres aansluiting.dbm@ethias.be om de gebruiker "KMI" aan te duiden. Deze persoon maakt deel uit van uw instantie en heeft reeds toegang tot Extranet.
Stap 2
De aangeduide KMI-gebruiker zal binnen de 2 werkdagen een e-mail ontvangen met informatie voor het openen van een formulier "KMI" in Extranet. Hij/Zij zal dan de coördinaten kunnen ingeven voor de door u gekozen begunstigden (max. 3) van de dienst "ETHIAS-KMI Preventie". Op deze pagina zult u kunnen aangeven welk waarschuwingsniveau u wenst te ontvangen (oranje, rood) alsook de ontvangsttiming (u kunt bijvoorbeeld de verzending van SMS-berichten onderbreken tussen 22.00 uur en 08.00 uur).
Stap 3
Binnen de 10 werkdagen volgend op de invoering van bovenvermelde gegevens zullen de abonnees van deze dienst een welkomstbericht via SMS ontvangen met het internetadres van de website ETHIAS-KMI, de toegangscode (= het GSM-nummer van de begunstigde van deze dienst) en het paswoord.
Stap 4
Vanaf dat ogenblik zullen de betrokken personen de weerswaarschuwingen via SMS kunnen ontvangen. Het internetadres van de website ETHIAS-KMI, de toegangscode en het paswoord zullen in elk bericht worden herhaald.