Ethias ondersteunt Cultuur!

Ontdek het werk van de fotograaf Philippe van Gelooven

Architectural photography. Dat staat — zwart op wit — te lezen op zijn naamkaartje. Toch doet Philippe van Gelooven méér dan fotograferen. Hij observeert, begluurt, ontleedt. Pas als het moment er is, neemt De Fotograaf het onderwerp over.

 

Gedurende zijn carrière heeft hij reeds verschillende nationale en internationale opdrachten gerealiseerd voor de meest gerenommeerde architecten. De montages die hij voorstelt zijn gediversifieerd en belichten gebouwen, zonder of met personen.

 

Alfredo De Gregorio omschrijft het als volgt: “De foto’s die Philippe maakt, treffen me telkens weer. In alle eenvoud weet hij de ziel van een project in één poëtisch beeld te vatten. Geen typische architectuurfotografie, maar een weergave, een beeld van de essentie van een gebouw.”

 

Een belangrijk project van deze fotograaf is de realisatie van het boekwerk « Architectuur in de Euregio», waarin hij de uitdaging aangaat om de proporties zo dicht mogelijk te benaderen en de kleinste details van de gebouwen te sublimeren. De kleur en de structuur krijgen ook een speciale behandeling.

 

Philippe van Gelooven fotografeerde reeds projecten voor o.a. Aldo Rossi, De Gregorio & Partners, Egide Meertens, Jaspers & Eyers, Bart Lens, A2O Architecten, BURO II en Ackermans & van Haaren.Naar de website van de fotograaf​​ >
La Butte aux Bois: PCP ARCHITECTS
La Butte aux Bois - PCP Architects
De Grote Post Oostende
De Grote Post Oostende - ontworpen door Gaston Eysselinck. Omgevormd tot een cultuurcentrum door B-Architecten
KLOSTER HEIDBERG EUPEN
Kloster heidberg Eupen - Altiplan
Proximus: JASPERS-EYERS ARCHITECTS
Proximus - Jaspers-Eyers Architects
Waals Parlement
Waals Parlement
GDF SUEZ: JASPERS-EYERS ARCHITECTS
GDF Suez - Jaspers-Eyers Architects
Havenhuis van Antwerpen
Havenhuis van Antwerpen - Zaha Hadid Architects Ltd – Bureau Bouwtechniek nv
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Belgie
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Belgie - Architect Balat
SONACA
Sonaca