Veilig van en naar het werk.

Strikt genomen vallen ongevallen op weg naar het werk niet onder de wet op het welzijn op het werk.
Aangezien de weginfrastructuur geen onderdeel is van de werkplek, is het voor een werkgever niet eenvoudig om de risico's verbonden aan de verplaatsingen van zijn werknemers in te schatten en te beheersen.
Bij het analyseren van de cijfers over arbeidsongevallen in België kunnen we werkgevers echter alleen maar adviseren zich hierover te buigen.
Sinds enkele jaren stijgt het aantal ongevallen op weg naar het werk, ondanks de introductie van telewerk.
Zo vinden volgens Fedris bijna 20% van de arbeidsongevallen plaats op weg naar en van het werk.
Niet alleen het aantal letselongevallen neemt toe, maar ook de ernst ervan, waardoor de slachtoffers vaak langdurig arbeidsongeschikt zijn of geconfronteerd worden met blijvende arbeidsongeschiktheid.
Het is daarom belangrijk om waakzaam te blijven bij verplaatsingen van en naar de werkplek; ongeacht het gebruikte vervoermiddel.
Het hoge ziekteverzuim in combinatie met het groeiend tekort aan arbeidskrachten zou elke werkgever moeten aansporen om meer te investeren in het voorkomen van ongevallen op het weg naar en van het werk.
In onze nieuwste video geven we enkele tips en helpen we u uw werknemers bewust te maken van de risico's die zij dagelijks moeten beheersen om veilig aan te komen op de werkplek.
Veilig van en naar het werk, het kan !

De elektrische fiets in alle veiligheid!

Onderzoek door het FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie in het kader van de « Europese Controlecampagne CASP2019 Persoonlijke vervoermiddelen » hebben aangetoond dat elektrische fietsen gepaard gaan met risico's die samenhangen met een slechte aankoop, gevaarlijk rijden en onveilige oplaadgewoonten.

Dodehoekongevallen voorkomen

Ontdek het efficiënte systeem dat door onze partner eXia wordt ontwikkeld om dodehoekongevallen te voorkomen!

Smartphone gebruiken aan het stuur? Gevaarlijk!

Smartphonegebruik in het verkeer verhoogd risico op ongevallen : beperkt gezichtsveld, tot 40% hogere reactietijd, laattijdig remmen, enz.

Ontdek ons sensibiliseringsvideo...

Afleiding door de smartphone, moordend in het verkeer!

Om ons veilig te verplaatsen op de weg hebben we al onze aandacht nodig. Helaas wordt afleiding in het verkeer door het gebruik van de smartphone een alsmaar groter probleem.

Prioritaire voertuigen

Veiligheidsgordel dragen verplicht

Sinds 1 april 2014 moeten bestuurders en passagiers van prioritaire voertuigen hun veiligheidsgordel dragen. Ondanks de wettelijke verplichting dragen brandweermannen de gordel vaak niet.

Kijk uit!

Zich veilig gedragen in het verkeer

Omdat ze de gevolgen van hun daden voor hun eigen veiligheid en die van anderen hebben onderschat veroorzaken elke dag opnieuw talrijke personen verkeersongevallen of zijn zelf het slachtoffer ervan.