Wat is een BA-autoverzekering?

Voor u zich met uw wagen op de openbare weg begeeft, moet u een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid op zak hebben. Ethias vertelt u welke bescherming deze verzekering u biedt en op welke service u mag rekenen.

Schade aan de tegenpartij wordt terugbetaald
In België mag u de openbare weg niet op, voor u een BA-verzekering hebt afgesloten. Als u door uw fout een ongeval met schade veroorzaakt, zorgt de verzekering dat de schade - lichamelijk én materieel - wordt terugbetaald aan de tegenpartij. Maar deze verzekering doet meer dan dat. Zitten er mensen in uw wagen en hebben ze verwondingen na het ongeval? De verzekeraar zal ook deze kosten voor zijn rekening nemen. Breekt één van uw passagiers zijn arm tijdens het ongeval? Of moet één van de inzittenden naar het ziekenhuis? De rekening is voor uw BA-verzekering.
Bestuurster met een BA-Autoverzekering in haar wagen.
© Yanalya - Freepik.com

Een BA-Autoverzekering bij Ethias: wat krijgt u extra
Bij Ethias zit u goed voor een BA-Autoverzekering. De waarborg is geldig in België en in alle landen vermeld op de groene kaart. Het beschermt de hoofdbestuurder van de wagen en elke bestuurder mét een rijbewijs - definitief of voorlopig - die u toestemming geeft om met uw wagen te rijden. Bent u bob? Of vertrouwt u uw wagen toe aan een bob? Dan verzekert de bob-waarborg van Ethias de schade aan het gebruikte voertuig. Uniek!

4 x korting op uw BA-Autoverzekering
En de prijs?
 Die berekent u snel zelf. De kenmerken van de wagen en uw bonus-malus zijn slechts enkele factoren die de prijs beïnvloeden. Goed om te weten: Ethias geeft korting op de Ethias BA-Autoverzekering aan bestuurders die voorzichtig rijden. Schadevrije jaren worden beloond in de vorm van een korting. Staat uw bonus-malus 5 opeenvolgende jaren op 0, dan krijgt u extra korting in de vorm van een Joker. Ook wie weinig rijdt (minder dan 10.000 km/jaar) of een elektrische/hybride wagen heeft, betaalt jaarlijks een lagere premie. Voldoet u aan de voorwaarden om korting te krijgen? Check het hier!

Bespaar met Ethias op je BA-Autoverzekering.
© Pressfoto - Freepik.com

Snel weer thuis na een ongeval met Mobility
Hebt u een BA-Autoverzekering bij Ethias, dan staat de gratis Mobility-service voor u klaar. Deze dienst garandeert 24/24u uw mobiliteit na een ongeval in België, het Groothertogdom Luxemburg en tot 25 km voorbij de grenzen met onze andere buurlanden. Met Mobility:

  • Takelen we uw wagen, of u nu in fout bent of niet.
  • Brengen we u en uw passagiers naar huis.
  • Geven we u - bij bijvoorbeeld een volledige omnium - een gratis vervangwagen op het moment dat uw wagen bij een erkend Ethias-hersteller staat. Een perte totale? Dan krijgt u 6 dagen lang een vervangwagen, afhankelijk van de beschikbaarheid in de garage. Wist u trouwens dat wanneer u uw wagen laat herstellen bij een erkend Ethias-hersteller, ze de factuur rechtstreeks naar Ethias sturen? Da’s makkelijk én minder papierwerk voor u.

Extra bescherming voor uw wagen
Een BA-autoverzekering is een basiswaarborg om u financieel te beschermen na een ongeval. De verzekeraar neemt dankzij deze waarborg de schadekosten van de tegenpartij voor zijn rekening. Maar het is zeker niet de enige dekking die er is. U kan uw BA-verzekering aanvullen met waarborgen zoals rechtsbijstand, een bestuurdersverzekering of een omnium. Een volledige omnium is interessant als u de kosten aan uw eigen wagen ook wil vergoed zien.

Welke schade wordt niet gedekt door de BA-autoverzekering?
Een BA-Autoverzekering is wettelijk verplicht en bij Ethias krijgt u er mooie voordelen bovenop! Toch zijn er enkele uitsluitingen waardoor u geen beroep kan doen op de verzekeraar. We lijsten de voornaamste uitsluitingen voor u op:

  • De schade na een ongeval in fout aan uw eigen voertuig. Wat u wel kan doen om eigen schade te verzekeren: een volledige omniumwaaborg nemen.
  • De schade aan voorwerpen die zich in het verzekerde voertuig bevinden. Zelfs wanneer ze van iemand anders zijn.
Een BA-autoverzekering nodig?
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.