Is een fietsverzekering verplicht voor een elektrische fiets?

De elektrische fiets is echt een topper. Vorig jaar had 45% van alle nieuwe fietsen volgens de vakbeurs Velofollies een elektrische ondersteuning. En dat is niet verwonderlijk. Het is heerlijk om ‘elektrisch’ te fietsen naar uw werk of in uw vrije tijd. Daarom kiezen alle leeftijdsgroepen er zo massaal voor. Bovendien worden elektrische fietsen steeds betaalbaarder. Maar hoe zit het met de verzekering? Moet u zich verplicht verzekeren omdat er een motortje in uw elektrische fiets zit? We zochten het voor u uit.

Verzekerd voor schade aan anderen
Een verzekering is niet verplicht als u uw elektrische fiets zelf moet aantrappen en u niet harder dan 45 km/u kan.
De Familiale verzekering van Ethias dekt de schade die u met uw elektrische fiets veroorzaakt aan iemand anders. Zowel de materiële schade als de lichamelijke schade worden vergoed. Maar: de schade aan uw eigen elektrische fiets of uw eigen medische kosten vallen niet onder deze verzekering. Voor sommige elektrische fietsen zijn er uitzonderingen zoals de speed pedelec.
Die leest u in dit artikel.

Elektrische fietsen zitten in de lift.

Maar niet voor diefstal en schade
Inderdaad, daarvoor bestaan speciale verzekeringen. De nieuwe verzekering Ethias Bike & More bijvoorbeeld vergoedt u als uw fiets wordt gestolen of beschadigd. Ook kunt u een waarborg nemen die medische kosten tot een bepaald plafond terugbetaalt. En als u pech onderweg in België hebt op meer dan 1 kilometer van uw woning dan wordt u samen met uw passagier en uw fiets gratis thuisgebracht. Lees hier
 waarom u en uw elektrische fiets zo compleet en voordelig verzekerd zijn met Ethias Bike & More.

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.