Een probleem met uw fiets? Ethias schiet u te hulp

Aan uw gezellige fietstocht komt abrupt een einde. Zo bent u met uw wiel over een scherp steentje gereden en nu is uw voorwiel helemaal … plat. Daarbij komt nog eens dat u uw patches om de scheur te plakken thuis bent vergeten en er lijkt in de buurt geen fietshersteller te zijn. Wat nu? De fiets dan maar te voet naar huis brengen? Eigenlijk zit er maar 1 ding op en dat is Ethias bellen om hulp!

Hebt u al gehoord van Ethias Bike & More?

De Ethias Bike & More-verzekering dekt niet alleen diefstal en materiële schade aan uw fiets. Deze verzekering springt ook voor u in de bres wanneer u verwondingen oploopt na een ongeval met uw fiets. En dat is nog niet alles! Zo zorgt deze verzekering ook voor pechverhelping in heel België, vanaf 1 km van uw woning tot 50 km buiten onze landsgrenzen.

24u/24, 7d/7 staan we voor u klaar

Een fietsongeluk? Is de ketting gebroken? Vatte de elektrische batterij van uw fiets vuur of reageren uw remmen niet meer? Is uw achterwiel gestolen? Wat het probleem ook is, Ethias snelt u onmiddellijk te hulp. En zelfs wanneer u een simpele lekke band hebt of gewoon de sleutel van uw fietsslot bent verloren.

Maar sommige situaties zijn iets dramatischer … Stel: om een of andere reden verliest u de controle over uw fiets. U valt en breekt uw been. Wat een pech! Een ambulance komt u ophalen en brengt u naar het ziekenhuis. Maakt u zich zorgen over de ziekenhuisrekening? Niet nodig, ook in deze situatie zorgt Ethias voor u.

Hou het nummer 011 28 24 00 altijd bij de hand

Votre vélo a crevé ? Ethias vient vous dépanner.

Neem na pech uw gsm bij de hand en bel ons op 011 28 24 00. We sturen onmiddellijk een hersteller ter plaatse. Kan de reparatie ter plekke uitgevoerd worden? Zoveel te beter! Dan fietst u na enkele ogenblikken weer vrolijk in het rond. Kan de herstelling niet ter plekke? In dat geval …

… brengt Ethias u naar huis

We laten u natuurlijk niet aan uw lot over. Zonder aarzeling laat de hersteller u instappen in zijn voertuig. Nog snel even uw fiets inladen en jullie zijn klaar om te vertrekken. De hersteller zet u af voor uw deur.

Wees altijd bereikbaar voor onze takel- en hersteldienst

Krijgt u pech op een smal plattelandswegje voor mountainbikers waar auto’s niet toegelaten zijn? Oeps! Dan gaat u uw fiets nog wel even moeten voortduwen tot op een weg die wél toegankelijk is voor auto’s. Anders wordt het wel erg moeilijk voor onze hersteller om tot bij u te geraken!

Er zijn enkele uitzonderingen waarbij de pechverhelping van Ethias niet tussenkomt:

  • Wanneer de batterij van uw elektrische fiets leeg is;
  • Wanneer u ons belt voor een andere fiets dan de tweewieler die bij ons verzekerd is;
  • Wanneer u uw fiets verhuurt of uitleent aan derden tegen betaling;
  • Wanneer u deelneemt aan een wedstrijd of snelheidsrace;
  • Als u onder invloed bent van alcohol als wanneer u pech krijgt met uw fiets.
De optie ‘Pechverhelping’ bij een Ethias Bike & More-verzekering: wat is gedekt en wat niet?

Lees aandachtig onze algemene voorwaarden en de infofiche voor je een verzekering Ethias Bike & More afsluit. Je vindt ze gratis op www.ethias.be en in onze kantoren.

Ethias Bike & More, een omnium- en ongevallenverzekering, is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch Recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag wordt opgezegd.

Niet tevreden? Dan kan je:

  • een brief sturen naar Ethias, Prins-Bisschopssingel 73 te 3500 Hasselt
  • een e-mail sturen naar klachtenbeheer@ethias.be
  • indien je geen voldoening krijgt, je klacht voorleggen aan de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as), de Meeussquare 35 te 1000 Brussel.

Ethias NV, rue des Croisiers 24 te 4000 Luik, is een verzekeringsmaatschappij toegelaten in België onder het nr. 0196 en onderworpen aan het Belgisch Recht. RPR Luik BTW BE 0404.484.654 – IBAN: BE72 0910 0078 4416 – BIC: GKCCBEBB. (V.U.: Vincent Pécasse) 

Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.