4 gratis apps die je in beweging zetten tijdens de quarantaine


De Belgen staan onder huisarrest. Maar thuisblijven wil niet zeggen dat je niet meer kan bewegen. Zoals het gezegde luidt: “een gezonde geest in een gezond lichaam”… En dat kan je overal! In je woonkamer, in je tuin, op je balkon, … het is altijd een goed moment om wat te bewegen en tot rust te komen. Het Ethias-team heeft vier gratis apps voor jou getest waarmee je alleen, met je partner of met je gezin kunt sporten. Social distancing en fun gegarandeerd!
 
1. NIKE TRAINING CLUB, de ster van de sport-apps
Heb je er altijd al van gedoomd om buikspieren te hebben als Cristiano Ronaldo, dan is dit het moment om met de app van het beroemde merk in sportuitrusting aan de slag te gaan! Je vindt er trainingen die zijn afgestemd op bepaalde spiergroepen en programma’s die rekening houden met de grootte van de ruimte waarin je de oefeningen doet. Op het menu: spierversteviging, flashtrainingen van 9 minuten en nog veel meer om je moreel op te krikken!
Een extraatje: voor de meeste oefeningen is geen specifiek materiaal nodig.
Gratis download: Nike Training Club

2. DECATHLON X BASIC FIT, de match
Sinds de quarantaine van start ging, hebben deze twee Belgische sportgiganten de handen in elkaar geslagen om een reeks groepssessies van telkens ongeveer 15 minuten op je los te kunnen laten. Via het Instagram-account van Decathlon of via het Youtube-kanaal van Basic Fit kan je je aansluiten bij online trainingen om aan je lichaam te werken, en met de glimlach nog wel!
Op het menu van deze #HomeGymDay: squats, cardio-oefeningen, spierversterking en zelfs FitMum HIIT (fitnesstraining met het gewicht van je kinderen… jawel!). Superleuk en echte energie-gever!
 
3. FIZZ UP, de meest gevarieerde
Deze app is niet écht gratis, maar wel super betaalbaar (van € 1,84 tot € 0,96 per week). Je kan er overal mee sporten, zonder sportuitrusting en op elk moment van de dag! Daarnaast biedt de app je elke dag aangepaste menu’s en videorecepten om gezond door het leven te gaan. Aan dit tempo sluit je de quarantaine binnenkort af met een ijzersterke conditie!
Registreer je op Fizz Up.
 
4. 7 Minute Workout, hoe korter hoe beter
Vanuit wetenschappelijke inzichten promoot deze app de voordelen van korte maar intensieve trainingen om je spieren sterker te maken en je conditie op peil te houden. Ontwikkeld door de New York Times, biedt de app een oplossing om zonder sportuitrusting aan sport te doen vanop kantoor of (in deze tijden van quarantaine) van thuis uit.
Het idee? Gedurende 7 minuten doe je 13 verschillende oefeningen van 30 seconden om je lichaam in conditie te brengen, uiteraard met respect voor social distancing.  Je zal zien, het geeft je weer een boost van energie!
Gratis download:  7 Minute Workout.

Nog een laatste tip: heel wat sportclubs en fitnesscentra uit je buurt bieden gratis online video’s en lessen aan. Wie weet zet je na de quarantaine je sportieve avontuur met hen verder!
Goede moed aan iedereen en weet dat het hele Ethias-team je een warm hart toedraagt.

Klaar? 1… 2… 3… Sporten maar!
Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.