Onderhoud van onze website

Onderhoud van onze website
Er is een onderhoud van onze website gepland van zaterdag 21 mei om 20 uur tot zondag 22 mei om 8 uur. Dit betekent dat onze site tijdens deze periode niet toegankelijk zal zijn.

“Mama, ik verveel me…”

Thuis met kinderen in tijden van corona.

Half zeven ’s ochtends. Sinds 18 maart gaat de wekker niet meer, maar je kinderen zijn al wakker; je hoort ze spelen met hun Legotrein. Goed voor een kwartier, denk je. Tegen dan moet je een plan hebben, want je moet ook die deadline voor je werk nog halen, en om tien uur heb je die belangrijke meeting waarvoor je zeker niet gestoord mag worden.

Ouders die wegens de omstandigheden thuiswerken, moeten heel wat creativiteit aan de dag leggen om hun werk gedaan te krijgen in combinatie met kinderen, die juist genieten van de extra qualitytime. Elk gezin is bovendien anders: twee oudere kinderen zullen zich makkelijker samen of alleen kunnen bezighouden dan een kind van zes zonder broertjes of zusjes.
Het internet wordt overspoeld met goede adviezen. Ethias verzamelde uit eerste hand enkele inspirerende verhalen van klanten en collega’s.

 “Een moestuin op één vierkante meter” (Thomas, papa van Bram)

“Vorig jaar kregen we bij een winkelactie zaadjes om groenten mee te kweken. Mijn zoontje van zes was er dol op. Zelf na de oogst bleef hij dapper de grond water geven, want hij was ervan overtuigd dat er dan opnieuw worteltjes zouden groeien. Daarom hebben we deze week een vierkantemetertuin geknutseld met restjes hout. We maakten er een echt project van: samen onderzoek doen op het internet, samen materialen kiezen, en het leukst van al: samen zaadjes planten. Hij houdt nu elke dag de zaaikalender in de gaten en gaat elke dag kijken of er toch niet al een plantje tevoorschijn komt.”

“Duik in je vergeten spullen” (Geert, papa van Daan en Fleur)

“Als ik even geen activiteit meer uit mijn trukendoos weet te toveren, zoek ik mijn inspiratie in ‘vergeten spullen’. Dan trek ik met mijn kinderen naar de zolder, naar de garage of naar het tuinhuis. We nemen elk voorwerp vast en vragen ons luidop af: ‘wat kunnen we hiermee doen of maken?’ Zo werd een bolletje rode breiwol een netwerk van gevaarlijke lasers door het hele huis. De opdracht was eenvoudig: ontwijk de lasers om de beloning te bemachtigen aan het einde van het parcours. Hilarisch om te zien, en je koopt jezelf heel wat tijd om aan je werk te besteden.”

“Modeshow voor het goede doel” (Hannah, mama van Til en Kobe)

“In de voormiddag doen de kinderen taken voor school. Dat staat zo op de weekplanning die we samen maakten. Het geeft me de kans om wat te kunnen werken. We creëren dan vooral een sfeer van rust. Van de lunch maken we gebruik om uitgebreid onze plannen voor de namiddag te bespreken. Die bestaan gelukkig niet alleen uit schermtijd. We doen een bordspel, downloaden een luisterboek, of we vliegen samen in de kleerkast om alles te passen in een wervelende modeshow. De kleren die te klein zijn, geven we nadien weg.”

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.