Jouw vakantie : Ethias staat voor je klaar

Jouw vakantie : Ethias staat voor je klaar
© unsplash.com/@wildlittlethingsphoto

Reizen of niet reizen? Dat is dé vraag die iedereen zich stelt. Blijf je in België? Of neem je toch het risico en ga je naar het buitenland? Maar wat als de autoriteiten plots de regels veranderen? Of als iemand in je gezin net voor je vertrek of tijdens je verblijf besmet wordt met het coronavirus? Komt je verzekering dan tussen? Kan je je reis annuleren zonder kosten? En kan je rekenen op Ethias als er iets is? Je stelt je een hoop vragen, en dat is heel normaal. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je vertrekt.

COVID is nog niet voorbij. En je ziet de resultaten van de vaccinatiecampagnes. Toch is er nog veel onzekerheid over reizen. Sinds enkele weken rinkelt de telefoon bij Ethias non-stop: veel mensen willen op vakantie. Maar niet zonder houvast.

 

Boek gerust: Ethias breidt de dekkingen uit

Bij Ethias zijn we ons bewust van deze ongeziene gezondheidscrisis. Daarom staan we meer dan ooit voor je klaar. Boek dus met een gerust hart je reis. Want na een moeilijk jaar verdien je het om zorgeloos te genieten van een welverdiende vakantie.

Wat hebben we gedaan? We hebben de dekking van onze annulatieverzekering en van onze reisbijstand uitgebreid.  Je vindt hieronder een overzichtelijke tabel: zo zie je in een oogopslag wat wél en wat niet gedekt is.

 

Check altijd het reisadvies van de bevoegde autoriteiten

Kijk voor je boekt of vertrekt zeker op diplomatie.belgium.be en info-coronavirus.beZo ben je zeker dat je bestemming reizen toelaat. En ken je de te respecteren formaliteiten vóór, tijdens en na je verblijf. Check ook de officiële website van je reisbestemming: elk land is vrij om binnen de grenzen eigen regels te bepalen. En die kunnen, zoals je weet, van de ene op de andere dag veranderen. Dit is superbelangrijk. Want als je je níet aan de regels houdt, kan je verzekeraar - wie dat ook is - weinig voor je doen.

 

Welke risico's zijn gedekt door jouw Ethias verzekering(en)?

(Her)lees de clausules in je contract(en) en check onze informatiefiches: Ethias Annulatieverzekering / Ethias Assistance Car & Family.

 

Wat zijn de corona-gerelateerde dekkingen?

We hebben het voor je opgelijst in een overzichtelijke tabel.

VOOR JE VERTREK

ETHIAS ANNULERINGSVERZEKERING (alle formules) Goed om te weten
Mijn PCR-test is positief. Ik krijg corona vlak voor mijn vertrek. Op vertoon van een medisch attest en positieve PCR-test.
Mijn reisgenoot (familie of niet) is besmet met het coronavirus of heeft een positieve PCR-test voor ons vertrek.

Op vertoon van een medisch attest en positieve PCR-test.

Je kan de reis volledig annuleren of vertrekken zonder je reisgenoot.

Een dicht familielid krijgt corona en moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Ik moet mijn vakantie annuleren. Op vertoon van een medisch attest. Geldig voor elk familielid tot de tweede graad.
Ik heb een medisch beroep. Ik moet mijn reis annuleren om professionele redenen. 🆕 Gratis uitbreiding.
Het land van mijn bestemming legt strikte voorwaarden op (b.v. PCR of antigenentest minder dan 24 uur oud, injectie van de laatste dosis vaccin binnen de laatste 6 maanden, quarantaine gedurende verscheidene dagen bij aankomst in het land). Ik wil mijn reis annuleren of mijn bestemming wijzigen. Deze situatie wordt helaas niet gedekt.
Ik geraak niet op mijn bestemming omdat de grenzen gesloten zijn.  
De autoriteiten geven een reisverbod (of een negatief reisadvies) voor mijn vakantiebestemming. Ook de omboekingskosten naar een andere vakantiebestemming zijn niet gedekt.
Ik moet in quarantaine omdat iemand uit mijn omgeving positief testte op corona. Ik moet mijn reis annuleren of uitstellen. Een quarantaine is geen gegronde medische reden. Maar als jij (of een van je reisgenoten) positief testen, kan je je verzekering aanspreken. Enkel geldig op vertoon van een medisch attest en een positieve PCR-test.
Ik moet een PCR-test laten doen bij vertrek/terugkeer. Of in het land van mijn bestemming. Deze kosten voor een PCR-test worden niet terugbetaald.
Het land van bestemming weigert een visum wegens de gezondheidstoestand in België. Je kan je reis kosteloos annuleren.
Mijn vakantie is geboekt maar nu de vertrekdatum nadert ben ik ongerust over mijn vertrek in covidtijd. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren of uitstellen?  
De dag voor mijn vertrek worden mijn documenten gestolen inclusief mijn Europees vaccinatiecertificaat. Ik moet mijn vertrek uitstellen tot ik een duplicaat krijg. 🆕 Gratis uitbreiding.

 

TIJDENS JE REIS

 

ETHIAS ANNULERINGSVERZEKERING (alle formules)

 

Goed om te weten

Ik ben net geland op mijn bestemming. Ik vervulde al verplichtingen (bv. negatieve PCR-test), toch weigeren de autoriteiten me toegang omdat ik COVID-gerelateerde symptomen vertoon.

 

🆕 Gratis uitbreiding.

Ethias betaalt je de reeds gemaakte reiskosten terug. Het bedrag van de vervroegde terugvlucht is voor jouw rekening.

 

Het land waar ik op vakantie ben (her)sluit de grenzen door de pandemie. Ik beslis eerder terug te reizen naar België. Betaalt mijn verzekering de kosten die ik al maakte voor mijn vakantie terug?

 

Ethias zal het saldo (berekende op basis van de resterende dagen) van de vakantiedagen niet terugbetalen.

Ik ga naar een regio die een nieuwe lockdown riskeert. Als dit gebeurt en ik moet vervroegd terugkeren, worden mijn kosten dan vergoed?

 

 

 

 

TIJDENS JE REIS

 

ETHIAS ASSISTANCE (alle formules)

 

Goed om te weten

Mijn vakantiebestemming vereist dat ik een negatieve PCR-test heb. Worden de kosten van deze test gedekt door mijn verzekering?

 

Ik (of een van de gezinsleden waarmee ik op reis ben) krijg(t) corona tijdens de vakantie. Worden de medische kosten vergoed?

 

Ja, en dit wereldwijd.

Ethias betaalt je medische kosten ter plaatse en ook je repatriëring als het medisch team dit

noodzakelijk acht.

Een dicht familielid is gehospitaliseerd/overleden door corona. Ik moet dringend terugkeren naar België. Worden de kosten terugbetaald?

 

Geldig voor elk familielid tot de tweede graad.

Ik (of een van de gezinsleden waarmee ik op reis ben) heb (heeft) op reis een ongeval of word(t) ziek.

De code van het land waar we verblijven, verandert (groen > oranje, oranje > rood). Kan ik nog rekenen op Ethias?

Je blijft gedekt, ook als de kleurcode van het land waar je verblijft, wijzigt. Dit is zo voor al onze bijstandsverzekeringen.

 

Ik zit vast in het buitenland (bv. door een quarantaine of gesloten grenzen). Mijn verblijf zal langer duren dan 90 opeenvolgende dagen en de dekking “bijstand aan personen” bereikt haar vervaldag. Blijf ik gedekt?

🆕 Gratis uitbreiding.

Je medische dekking wordt automatisch met 30 dagen verlengd.

 

Het land waar ik reis kondigt aan dat het de grenzen gaat sluiten. Ik wil zo snel mogelijk terug naar België.

 

 

Ik zit vast in een land dat zijn grenzen volledig gesloten heeft door corona. De streek verlaten is onmogelijk. De extra kosten stapelen zich op. Worden ze terugbetaald door mijn verzekering?

 

Helaas blijven deze kosten voor je eigen rekening. Onze verzekeringen dekken geen gevolgen van regeringsbeslissingen.

 

Ik reis naar een land buiten Europa. Er naartoe reizen wordt afgeraden maar is niet verboden. Ik word er ziek. Kan ik beroep doen op Ethias Assistance voor de medische kosten?

Onze personenbijstand dekt je wereldwijd, wat de kleurencode van het land ook is.

 

Op vakantie heb ik symptomen die me aan covid doen denken. Ik beslis me te laten testen. Zijn de kosten gedekt?

 

Ik word ziek op vakantie en moet mijn verblijf in het buitenland verlengen. Ben ik gedekt?

 

Ethias neemt de kosten van de verlening op zich, met een maximum van

€ 65/dag, gedurende maximaal 8 dagen.

Ik vertoon reeds symptomen van corona voor mijn vertrek, maar ik besluit toch om op reis te vertrekken. Is er een dekking in geval van ziekenhuisopname en een eventuele repatriëring in verband met een Covid-probleem?

In dit geval deed de ziekte zich al voor in België en is er dus geen dekking. We verzekeren enkel ziektes die zich in het buitenland manifesteren.

Heb je een specifieke vraag en vind je hier geen antwoord? Contacteer ons gerust via onze live chat , telefonischof via mail. Of kom langs in het Ethias-kantoor in je buurt. We helpen je zo goed mogelijk verder.

 

 

Meer weten over de Ethias Reisannulatieverzekering >

Meer weten over Ethias bijstandsverzekeringen >

 

Ethias Assistance Car & Family (Plus), Ethias Assistance Family op jaarbasis en Ethias Annuleringsverzekering op jaarbasis zijn jaarcontracten onderworpen aan het Belgisch Recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden vóór de vervaldag wordt opgezegd. De tijdelijke Ethias Assistance Family-verzekering en de tijdelijke Ethias Annuleringsverzekering zijn tijdelijke contracten die eindigen op de datum vermeld op het einde van het contract.

Iedere beslissing tot het afsluiten van een Ethias Assistance, moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van de waarborgen en uitsluitingen die zijn opgenomen in de informatiefiche en in de algemene voorwaarden. Deze documenten zijn tevens gratis beschikbaar in onze kantoren.

 

Ben je niet tevreden? Je kan een brief sturen naar Ethias, Prins-Bisschopssingel 73 te 3500 Hasselt, fax 011 85 61 10,  klachtenbeheer@ethias.be. Indien u geen voldoening krijgt, kan u zich wenden tot de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as), de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel.

Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.