fr

Europese maand van de cyberveiligheid

Cybercolaition_Logo

In deze Europese maand van de cyberveiligheid is Ethias, als actief lid van de Cyber Security Coalition, verheugd dat zij haar personeelsleden nóg intensiever kan bewustmaken voor cybergevaren in het kader van de 5e sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Deze campagne werd ontwikkeld door het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition.

De Cyber Security Coalition is een uniek partnerschap waarbij spelers uit de academische wereld, openbare instanties en private ondernemingen de krachten bundelen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Hun missie is om de Belgische cyberveiligheid weerbaarder te maken door een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging op nationaal niveau uit te bouwen. Momenteel zijn meer dan 67 belangrijke organisaties uit deze 3 sectoren actief lid.

Ook Ethias is actief betrokken bij deze sectoroverschrijdende gemeenschap die een betrouwbare omgeving biedt voor de uitwisseling van niet-openbare expertise en informatie over het thema “cyberveiligheid”.

Ethias maakt van deze campagne gebruik om haar belangrijkste advies op dat vlak met u te delen. Dit advies heeft betrekking op “Phishing”, een aanval die tot doel heeft vertrouwelijke gegevens te ontfutselen en/of virussen door te sturen via het verzenden van een e-mail met een kwaadwillige link. Te veel gebruikers blijven klikken op links in nepberichten en openen zo de deur voor virussen en malware. Of het nu gaat om een bedrijf of een individu, de gevolgen kunnen aanzienlijk zijn.

Volg dus het advies op:

"Relax en denk twee keer na voor je op een link klikt.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer