fr

4 extra DECAVI-trofeeën voor Ethias in 2019 bevestigen de kracht van haar businessmodel

decavi

Tijdens de 15e editie van de uitreiking van de DECAVI-trofeeën (Niet-Leven) op 24 april in Brussel heeft Ethias zich onderscheiden met vier awards:

 • Beste “digitale verzekering
 • Beste “huurdersverzekering
 • Beste “familiale verzekering
 • Beste “arbeidsongevallenverzekering

 

“Deze trofeeën tonen eens te meer de waarde en kracht van ons bedrijfsmodel aan: nr. 1 Directe verzekeraar,
nr. 1 Digitale verzekeraar en leader voor de Publieke Sector.
Ethias wil de verzekering vereenvoudigen en de dagelijkse partner zijn op wie onze klanten kunnen rekenen, en dit reeds sinds 100 jaar.
Bedankt aan al mijn teams.” Philippe Lallemand - CEO.

Beste digitale verzekering: bekroning voor de talrijke diensten die Ethias online aanbiedt

Ethias is vandaag de enige verzekeraar die meer dan 20 verschillende verzekeringen online aanbiedt. Een tiental ervan kan zelfs rechtstreeks online worden afgesloten én betaald.

Ethias.be in enkele feiten:

 • Adviseurs ook beschikbaar via chat, e-mail, Facebook en Twitter
 • Een virtuele adviseur, Mathias: op elk moment tot uw dienst op onze website
 • Een applicatie, 24 u./7d. beschikbaar, voor de aangifte van schadegevallen
 • Een klantenzone om al uw verzekeringen te beheren
 • Bijna 4.000.000 bezoekers per jaar
 • Meer dan 250.000 berekende offertes in 2018
 • 44% van de huurdersverzekeringen online aangekocht
 • Stijging met meer dan 10 % per maand in het aantal aansluitingen op de klantenzone voor gezondheidszorg

De huurdersverzekering: voor het 4e jaar op rij bekroond!

Deze woningverzekering - verplicht in Wallonië sinds 1 september 2018 en in Vlaanderen sinds 1 januari 2019 - is bedoeld om de burgerlijke aansprakelijkheid van de huurder te dekken. Ethias biedt deze verzekering zonder vrijstelling aan, tegen een zeer betaalbare prijs van € 13,27 per maand, en dekt niet alleen de huurdersaansprakelijkheid maar ook de inhoud en rechtsbijstand bij risico’s, zoals brand, storm, waterschade of glasbreuk. In geval van een zware tegenslag neemt Ethias ook de wederverhuringsvergoeding ten laste wanneer het huurcontract vroegtijdig wordt stopgezet.

Ethias behaalt voor de 9e keer de DECAVI-trofee voor beste familiale verzekering!

Deze verzekering dekt uw aansprakelijkheid of die van uw gezin. Hoewel niet verplicht, is ze waardevol voor iedereen, met of zonder kinderen, met of zonder huisdieren!

De familiale verzekering van Ethias werd in 2018 verder verbeterd om ook op de nieuwe mobiliteitsbehoeften in te spelen. Ze dekt nu automatisch en kosteloos alle lichamelijke en/of materiële schade aan derden bij het gebruik van voortbewegingstoestellen, zoals een fiets (al dan niet elektrisch), gyropod, monowheel, hoverboard, gemotoriseerde step, elektrische rolstoel ... met een maximumsnelheid van 45 km/u. en voor zover er geen verplichte inschrijving geldt.

De beste verzekering “arbeidsongevallen”

Deze prijs voor beste arbeidsongevallenverzekering getuigt van de expertise en de kwaliteitsvolle service die Ethias ten dienste van de Collectiviteiten stelt.

Naast de traditionele diensten in het kader van deze verzekering (verplicht voor alle werkgevers in de particuliere sector en facultatief voor openbare instellingen) biedt Ethias sinds 2018 haar verzekerden, die het slachtoffer zijn van een arbeidsongeval, een programma voor ondersteuning en professionele re-integratie dat uniek is in België. Dit programma loopt in samenwerking met vzw Emino (Vlaanderen) en Prorienta (Wallonië) en stelt het slachtoffer, zijn dagelijkse leven en zijn toekomst centraal in de aanpak.

Ethias is ook de eerste arbeidsongevallenverzekeraar die een elektronisch derdebetalersysteem voor kinesitherapieverzorging toepast, “AssurKINE” genaamd. Ook "AssurPharma” zorgt voor vereenvoudiging via een snelle, elektronische verzending van apothekerskosten. Dit zijn tal van diensten die het leven van het slachtoffer vereenvoudigen.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer