fr

Fitch bevestigt de rating ‘A-’ van Ethias en verhoogt de outlook van stabiel naar positief

2019_08_FitchRating_CorpoVignette_v002Bis

Het noteringsagentschap Fitch heeft de IFS-rating ("Insurer Financial Strength") van Ethias nv bevestigd op A- en verhoogt daarbij de outlook van stabiel naar positief.

 

De bevestiging van de rating geeft uiting aan de financiële soliditeit van Ethias, haar goede rentabiliteit en haar sterk businessprofiel. Het positieve vooruitzicht weerspiegelt de verwachting van Fitch dat de onderneming een solide niveau van kapitalisatie zal handhaven in 2019.

Fitch benadrukt in zijn persbericht dat Ethias blijk van stabiliteit blijft geven na de uitvoering van een meerjarenactieplan dat haar kapitalisatie, haar financiële flexibiliteit en het beheer van haar ALM-risico’s (Asset & Liability Management) heeft weten te versterken.

Fitch meldt dat het strategisch plan van Ethias erop gericht is haar positie te versterken als leader in directe en digitale verzekeringen en voor de openbare sector, wat de 3 competitieve voordelen van Ethias zijn.

Philippe Lallemand, CEO van Ethias nv: “Dit is opnieuw uitstekend nieuws, na de opwaartse herziening van de rating in januari van dit jaar, dat de inspanningen van de hele onderneming beloont om haar financiële gezondheid duurzaam te versterken. De bevestiging van de rating, in combinatie met een positief vooruitzicht, toont de efficiëntie van ons businessmodel aan en ondersteunt de ambitie van Ethias om haar positie te versterken als leader voor de openbare sector, nr. 1 directe verzekeraar en nr. 1 digitale verzekeraar.”

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer