fr

Ethias, ijzersterk in preventie, helpt stad Blankenberge met een evacuatieplan op kindermaat.

Het Lokaal Bestuur Blankenberge en Ethias hebben samen een creatief evacuatieplan opgemaakt voor speelpleinwerking de Speeldoze. Een plan volledig op maat van kinderen waarbij een verhaal met "Bert de beer" in de hoofdrol de evacuatieprocedure verstaanbaar moet maken. Met onze steun is er ook een prenten- en kleurboekje gemaakt, zijn er speciale fluohesjes in thema aangekocht en zijn er stickers van berenpoten die naar de verzamelplaats leiden en evacuatiepictogrammen op kindermaat gemaakt.

Toegewijd preventieteam

Dankzij de niet-aflatende inspanningen van het preventieteam van Ethias, stellen wij bij onze klanten een sterke daling van de gemiddelde ernstgraad van de ongevallen vast. Als belangrijkste speler in de Publieke Sector horen daar ook steden en gemeenten bij, zoals in dit geval stad Blankenberge.

“Op locaties zoals de Speeldoze zijn kleine kinderen een bijzondere doelgroep. Mocht een evacuatie nodig zijn, dan is paniek geen goede raadgever. Paniek straal je uit en het gevoel wordt overgenomen door kinderen. Daarom werd het verhaal "Bert, waar ben je?" in het leven geroepen. Het is een fictief verhaal dat zich afspeelt in het circus. De beer ontsnapt en de kindjes moeten ernaar op zoek. Uiteindelijk komen ze hem tegen op de busparking tegenover de Speeldoze, het verzamelpunt bij een evacuatie. Een grote afbeelding van Bert is met thermoplastisch materiaal aan de grond bevestigd. Het is een interactieve manier van evacueren waarbij de aandacht niet op een mogelijke probleemsituatie wordt gevestigd.”

Nadia Cloetens, schepen van Jeugd in Blankenberge

Omdat Ethias haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt, wenst de preventiedienst dit project in 2021 verder uit te rollen in alle verzekerde steden en gemeenten van België. 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer