fr

€ 450.000 voor de strijd tegen jongerenarmoede: 130 OCMW's hebben een project ingediend!

De oproep tot projecten die op 20 oktober 2021 werd gelanceerd voor de "Ethias Youth Solidarity Awards" is zopas afgelopen en heeft veel enthousiaste respons gekregen. 130 OCMW’s zijn op de oproep ingegaan. Dat is meer dan 20 % van de OCMW's in ons land. In totaal werden 102 projecten ingediend met eenzelfde hoofddoel: de strijd tegen armoede onder jongeren aanbinden. Nu is het aan de jury van deskundigen om de 18 meest opmerkelijke ideeën uit te kiezen! Afspraak in maart voor de bekendmaking van hun selectie!

102 creatieve projecten uit heel België

In België ervaren bijna drie op de tien jongeren onder de 30 jaar minder plezier in het leven door geldproblemen. Die verontrustende situatie heeft Ethias ertoe gebracht om, in lijn met haar maatschappelijke waarden, het project "Ethias Youth Solidarity Awards" in het leven te roepen. De periode voor indiening van projecten ging van start op 20 oktober 2021 en is nu afgelopen. Ethias heeft 102 dossiers ontvangen van 130 OCMW's, al dan niet klant bij Ethias en voor alle gewesten en categorieën samen. Of het nu gaat om culturele projecten, toegang tot studie en opleiding, integratie op de arbeidsmarkt, mentale ondersteuning tijdens de COVID-crisis of financiële bemiddeling: al deze ideeën zullen ongetwijfeld voortleven en hopelijk andere sectoren inspireren! 

Why_EYSA_nl

Een deskundigenjury zal nu de 18 meest opmerkelijke ideeën selecteren

Op basis van een aantal vastgestelde criteria zullen de 6 juryleden de 18 meest opmerkelijke projecten selecteren die vervolgens in het voorjaar van 2022 zullen worden bekroond. De selectiecriteria zijn onder meer: de gebruikte methodologie om de doelstelling van het plan te bereiken, de impact op de jongerenpopulatie van het grondgebied dat het OCMW bestrijkt, de mogelijkheid voor andere OCMW's om het project over te nemen maar ook het duurzame karakter van het project binnen het OCMW. Het totaalbedrag van € 450.000 zal worden toegewezen aan 18 OCMW's op basis van het aantal inwoners in de geselecteerde stad of gemeente:

• € 150.000 voor tien projecten in steden of gemeenten met minder dan 10.000 inwoners,

• € 150.000 voor vijf projecten in steden of gemeenten met 10.000 tot 29.999 inwoners en

• € 150.000 voor drie projecten in steden met 30.000 of meer inwoners.

Samenstelling van de jury voor de Ethias Youth Solidarity Awards

• Mevrouw Bea Cantillon, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en voorzitter van de jury voor de Ethias Youth Solidarity Awards

• Mevrouw Françoise Pissart, directeur bij de Koning Boudewijnstichting

• Mevrouw Katty Creytens, beleidsmedewerker Lokaal Sociaal Beleid bij Netwerk tegen Armoede

• De heer Quentin Detienne, hoogleraar aan de Universiteit van Luik

• De heer Georgy Manalis, diensthoofd van de Federatie van de Brusselse OCMW's

• De heer Piet Van Schuylenbergh, directeur bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer