fr

Flora by Ethias & Style at Home fleuren tijdelijk onderkomen voor slachtoffers van overstromingen op

Oasis_News_flora

Antwerpen - Chaudfontaine, 14 december 2021 

Tijdens de feestdagen brengt iedereen graag wat meer licht, warmte en gezelligheid in huis. Voor de gezinnen die deze zomer getroffen werden door de overstromingen is dit niet zo evident. Daarom slaan Flora, de 100% digitaal filiale van Ethias, en Style at Home, een Antwerps bedrijf dat woningen inricht, de handen in mekaar. Vandaag geven ze een containerruimte die dienstdoet als ontmoetingscentrum een nieuwe look in Chaudfontaine. 

Toen op 13 juli de rivier Vesder buiten haar oevers trad, veranderde dit het leven van tientallen gezinnen in Chaudfontaine voorgoed. Hun huizen en bezittingen werden vernield en ze moesten noodgedwongen op zoek naar een tijdelijk onderkomen. Ook vandaag kunnen velen onder hen nog niet terug naar huis.

Daarom heeft de gemeente Chaudfontaine 30 prefab noodwoningen geïnstalleerd. Er werd ook een gezamenlijke ruimte voorzien, waar de gezinnen elkaar ontmoeten, praktische en administratieve zaken regelen of culturele en sociale activiteiten organiseren.

Flora by Ethias, de 100% digitale verzekeraar met hoofdzetel in Luik, wilde dit initiatief in de buurgemeente graag ondersteunen. “Als sociaal betrokken en duurzame verzekeraar, maar zeker ook als streekgenoot, leven we enorm mee met het leed van de vele gezinnen in Chaudfontaine”, aldus Jessica Lion, directrice van Flora.

“De inrichting van de gemeenschappelijke ruimte vonden we meteen een geweldig project. Net zoals de individuele modulaire woningen is ook dit ontmoetingscentrum een tijdelijk onderkomen, waar dus niet te veel aandacht was voor het interieur”, licht Jessica Lion toe.  “De getroffen gezinnen zullen hier wellicht veel tijd doorbrengen, zeker tijdens de feestdagen zullen ze hier steun kunnen vinden bij elkaar. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om deze omgeving een warme en gezellige touch te geven.”

De oplossing vond Flora ruim honderd kilometer verder, bij het Antwerpse ‘homestaging’-specialisten van Style at Home. “Ruimtes gezelliger en aangenamer maken is onze passie en onze broodwinning”, vertelt Manou Rottiers, de bezielster van Style at Home. “Toen Flora ons contacteerde voor dit project, waren we meteen gewonnen voor het idee. Wij vernieuwen geregeld ons meubelassortiment om ingerichte woningen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar de meubels die uit het assortiment verdwijnen, zijn nog prima geschikt voor een tweede leven. We zijn enorm blij dat we hiermee tientallen gezinnen een warmere kerst kunnen geven.”

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer