fr

Ethias investeert 6 miljoen in groei en duurzaamheid van de Officenter Group

Officenter Group is gespecialiseerd in de renovatie van verouderde kantoorgebouwen en vormt deze om tot moderne flexibele business- en coworking-centra.

De groep heeft 14 businesscenters in Vlaanderen, goed voor 46.500 m², en is daarmee de tweede grootste speler op de Belgische markt. Officenter heeft meer dan 891 bedrijven als klant, 300 daarvan beschikken over vaste kantoren, wat neerkomt op meer dan 1.600 werkplekken. Daarnaast maken zo'n 500 klanten gebruik van co-working of virtual office-diensten.

De kracht van het model van Officenter zit in het netwerk, waarbij elke medewerker gebruik kan maken van de coworkingspace, flexkantoren en vergaderruimtes van elke vestiging. Ook de flexibiliteit van de overeenkomsten is voor de bedrijven een troef: zij kunnen op ieder moment wijzigen van aantal werkplekken of formule, wat tijdens deze pandemie een zegen was voor de bedrijven.

Ethias kondigt aan dat ze de Officenter Group via een rechtstreekse lening heeft ondersteund bij een herfinancieringsoperatie. Deze investering past in de strategie van Ethias, die tot doel heeft actoren in de lokale economie te ondersteunen door een deel van haar investeringen te besteden aan lokale of duurzame bedrijven/projecten. Door de geïnde premies te investeren in de reële economie wenst Ethias haar maatschappelijke engagement verder versterken.

Omdat duurzaamheid bij Ethias één van de belangrijke strategische assen is voor de komende jaren, zal een deel van het geïnvesteerde bedrag ook worden gebruikt om de transformatie naar een duurzame samenleving te financieren. In dit project zal een deel van de investering dienen om de installatie van laadpalen te financieren. Zo wordt onder andere 1/3e van de parkeerplaatsen uitgerust met laadinfrastructuur (d.w.z. voor 1 op de 5 werknemers). Daarnaast zullen op de totale beschikbare oppervlakte van de kantoordaken zonnepanelen worden geplaatst.

Over Officenter

Officenter, opgericht door Christa Jouck en Koen Batsleer in 2010, heeft zich de voorbije jaren geprofileerd als een groep die er in slaagt succesvol regionale verankerde business- en coworking-centra uit te bouwen. Elk van deze vestigingen werd opgericht samen met een 15-tal lokale ondernemers en zij huisvesten in het totaal meer dan 800 verschillende ondernemingen met meer dan 1600 medewerkers.

Officenter biedt ‘van Aalst tot Maastricht’ een professionele business- en werkomgeving voor freelancers, kmo’s en grotere bedrijven.

Officenter verhuurt vaste en flexibele werkplekken voor een korte of lange periode, of ‘ad hoc’ omdat u snel een kantoor- of vergaderruimte nodig hebt. Deze werkplekken zijn schaalbaar, dit wil zeggen dat het aantal werkplekken flexibel kan worden uitgebreid of verminderd, in functie van de noden van ieder bedrijf. Officenter wil uitbreiden richting Oost- en West-Vlaanderen en zo kunnen ook de klanten zorgeloos uitbreiden naar nieuwe regio’s. De focus van Officenter is klantentevredenheid en dat tevreden klanten blijven, blijkt uit de hoge retentiegraad van 87%. Wij ontzorgen de klanten volledig, met de glimlach.

Over Ethias

Het unieke businessmodel van Ethias is gebaseerd op het directe, het digitale en de publieke sector, op het engagement van haar 1 900 medewerkers, op het vertrouwen van haar klanten (1 200 000 particulieren en meer dan 40 000 klanten uit de openbare en private sector), op de steun van haar aandeelhouders, op haar 100 jaar ervaring en op haar financiële daadkracht. Dat alles maakt van Ethias vandaag een opmerkelijke Belgische verzekeraar.

Vanuit een solide groepsstrategie innoveert Ethias voortdurend met zicht op waardecreatie en met aandacht voor de behoeften van morgen. Haar innovaties concretiseren zich via ecosystemen in domeinen als gezondheid, vergrijzing, mobiliteit en openbare diensten.

Ethias wil met haar "fygitale" en sociaal verantwoorde aanpak partner zijn in het dagelijkse leven, verder gaan dan enkel verzekeringen en voor iedereen toegankelijk zijn.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer