fr

VVSG Ronde van Vlaanderen

Ethias Services voorgesteld tijdens de VVSG Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen

Dit jaar neemt Ethias voor de eerste keer virtueel deel aan de VVSG Ronde van Vlaanderen. Dit is een uitzonderlijk alternatief voor de gekende Trefdag van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten). Met haar deelname benadrukt Ethias dat de SDG 11 van de Verenigde Naties “Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam” sinds dit jaar deel uitmaakt van de reeds bestaande ambities rond SDG 1, 3 en 13 in haar MVO-aanpak. Ethias zal tijdens de VVSG Ronde van Vlaanderen bovendien uitpakken met haar nieuw dienstverleningsaanbod, Ethias Services.

Ethias, meer dan een verzekeraar!

sdg11

De VVSG Ronde van Vlaanderen is het uitgelezen netwerkmoment voor steden en gemeenten én voor hun partners. Ook voor Ethias dus, als belangrijkste verzekeraar in de openbare sector. Ethias zal deze keer van de gelegenheid gebruik maken om Ethias Services voor te stellen. Tijdens de sessies "Dienstverlening anders bekeken, Ethias meer dan een verzekeraar" wordt uitgelegd wat Ethias Services inhoudt en hoe Ethias hiermee van betekenis kan zijn voor de publieke sector.

Ethias Services: een tipje van de sluier

Met Ethias Services wil Ethias nog beter tegemoet komen aan de uitdagingen van morgen. Daarom ontwikkelde ze een aantal nieuwe diensten die iets verder afstaan van de rol van verzekeraar. Deze dienstverlening zal ter beschikking staan van haar B2B-klanten en dus ook van de steden en gemeenten.

Door te luisteren naar nieuwe noden van de lokale besturen en steeds de vinger aan de pols te houden bij lokale mandatarissen en leidende ambtenaren heeft ze deze diensten kunnen ontwikkelen.

In de toekomst kan je bij Ethias terecht voor:

  • het welzijn van jouw personeel (screening van psychologische- en gezondheidsrisico’s),
  • audits met betrekking tot brandrisico’s en studies rond pensioenen en riskmanagement.

Over de VVSG Ronde van Vlaanderen

Van 3 mei tot en met 10 juni organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten de Ronde van Vlaanderen.

In een volledig online omgeving brengen ze raadsleden, schepencolleges, burgemeesters, algemeen en financieel directeurs, leden van het managementteam en beleidsmedewerkers samen. Op het programma staat een mix van ontmoeting en sterke inhoudelijke sessies over actuele thema's. Elke week strijken ze neer in een andere provincie.

Op maandagavond trappen ze de week af met een digitale openingssessie vanuit een gaststad of -gemeente. Dinsdag en donderdag staan een hele dag relevante digitale kennissessies op het programma. Hét moment om te netwerken met andere leden, partners en de VVSG houden we op woensdagavond. Er worden zo'n 3000 à 4000 deelnemers verwacht.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer