fr

Ethias ondertekent de Principes voor Duurzaam Verzekeren van de Verenigde Naties (UN PSI)

UNPSI_Logo

Na haar toetreding tot het UN Global Compact in 2014 en de UN PRI in 2020 is Ethias nu ook ondertekenaar van de Principes voor Duurzaam Verzekeren van de Verenigde Naties. Of het nu gaat om milieu, samenleving of goed bestuur, deze principes vormen het normenkader voor verzekeraars op het vlak van duurzaamheid. Ethias versterkt zo haar engagement om risico's te verminderen, innovatieve oplossingen te ontwikkelen, de bedrijfsprestaties te verbeteren en bij te dragen tot ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Dit is een logische aanvulling op haar ESG-beleid én de integratie ervan binnen de onderneming en haar hele waardeketen.

Een diepgewortelde en breed gedragen ESG-strategie

Bij Ethias is duurzaamheid al vele jaren een belangrijk aandachtspunt. In december 2021 heeft Ethias haar maatschappelijke engagementen verder versterkt door een nieuwe “Sustainability”-strategie uit te rollen, in lijn met de uitdagingen van deze tijd: net-zero carbon, duurzame investeringen, strijd tegen armoede, preventie en beheer van opkomende risico's, behoud van biodiversiteit en regeneratie van ecosystemen, versterking van partnerships en aansluiting bij expert communities ... De nieuwe roadmap van Ethias is ambitieus en de ondertekening van de UN PSI is zowel de logische voortzetting van de acties die Ethias al jaren onderneemt als een sterk teken van de versnellingsimpuls die ze wil geven op het vlak van duurzaamheid. 

"Wanneer je kijkt naar de harde realiteit van de huidige en toekomstige uitdagingen op milieu- en maatschappelijk vlak, is niets doen geen optie. Ons doel als onderneming moet niet zijn om de beste verzekeringsmaatschappij te worden, maar veeleer om te doen wat het beste is voor de samenleving en het milieu. Met de ondertekening van de principes voor duurzaam verzekeren is Ethias verheugd zich aan te sluiten bij deze gemeenschap van gelijkgestemden, zodat we samen een deel van de oplossing kunnen zijn."

Philippe Lallemand, CEO van Ethias

Over UN PSI

De Principles for Sustainable Insurance (PSI) van het United Nations Environment Programme (UNEP) Finance Initiative (FI) werden gelanceerd tijdens de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling in 2012. Ze dienen als wereldwijd kader voor de verzekeringssector om risico's en kansen op het gebied van milieu, maatschappij en governance aan te pakken. De PSI vormen het grootste samenwerkings-initiatief tussen de VN en de verzekeringssector.

De 4 grondbeginselen voor duurzaam verzekeren bieden een basis waarop de verzekeringssector en de samenleving als geheel een sterkere relatie kunnen opbouwen en duurzaamheid centraal kunnen stellen in het risicobeheer om een meer voorzienbare en beter beheerste toekomst uit te bouwen.

1.     De ESG-uitdagingen die relevant zijn voor het verzekeringsbedrijf integreren in de besluitvorming.

2.     Klanten en partners bewust maken van de ESG-uitdagingen en hen aanmoedigen om risico's beter te beheersen en concrete oplossingen te ontwikkelen.

3.     Een wereldwijde actie binnen de samenleving bevorderen als antwoord op de ESG-uitdagingen, via samenwerking en dialoog met regeringen, regelgevers en andere stakeholders.

4.     Verslag uitbrengen over de toepassing van de Principes en de vorderingen op transparante wijze bekendmaken.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer