fr

De Duitstalige Gemeenschap ondertekent een protocolakkoord met Proximus en Ethias voor de uitrol van fiber op haar grondgebied

Proximus_Ethias

Tegen 2026 zullen 36.000 woningen en bedrijven in de Duitstalige Gemeenschap van België toegang hebben tot glasvezel.

Dit is de ambitieuze doelstelling van het protocolakkoord dat de Duitstalige minister van Cultuur, Sport, Werkgelegenheid en Media Isabelle Weykmans, de CEO van Proximus Guillaume Boutin en de CEO van Ethias Philippe Lallemand op maandag 16 mei hebben gesloten.

De drie partijen willen een publiek-privaat partnerschap opzetten voor de uitrol van glasvezel in de Duitstalige Gemeenschap, met inbegrip van de meest rurale gebieden. Het is voor het eerst dat in België een dergelijk partnerschap op het gebied van fiber tot stand komt.

2020_10_PhL_009_rond

" Investeren in innovatieve langetermijnprojecten met een maatschappelijk rendement en een positieve en duurzame impact past perfect in onze bedrijfsstrategie. De recente gezondheidscrisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om in alle omstandigheden contact te kunnen houden met familie en vrienden, werk, school, openbare en particuliere dienstverleners. Ethias is van oudsher partner van de overheidssector en is nu de belangrijkste verzekeraar ervan. Dit publiek-private partnerschap tussen de Duitstalige Gemeenschap, Ethias en Proximus toont aan dat wij deze relatie verder willen uitbouwen en een belangrijke rol willen spelen in de digitale transformatie."

Philippe Lallemand, CEO van Ethias

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer