fr

Ethias Ventures: het nieuwe innovatieve investeringsinstrument bij Ethias!

Ethias is altijd op zoek naar het beste voor haar verzekerden in Particulieren (B2C) en Collectiviteiten (B2B). Daarom heeft zij Ethias Ventures opgericht, een dochteronderneming om - in de vorm van eigen vermogen of leningen - te investeren in start-ups die innovatieve oplossingen met maatschappelijke meerwaarde aanbieden. Met Ethias Ventures zet Ethias een stap in Corporate Venture Capital en vervolledigt zij haar ecosysteem dat vandaag bestaat uit Ethias nv, NRB Groep, IMA Benelux, Ethias Services, Ethias Pension Fund en Flora. 

Op zoek naar veelbelovende Europese start-ups die actief zijn in insurtech

Met de oprichting van Ethias Ventures wil Ethias de ontwikkeling van haar activiteiten versnellen via nieuwe innovatieve diensten en via een vernieuwde gebruikerservaring voor haar 1.200.000 particuliere klanten en 46.500 klanten in Collectiviteiten en Ondernemingen.  Ethias Ventures richt zich op veelbelovende Europese start-ups die actief zijn in insurtech en al een matuur product aanbieden in domeinen 

  • die bepaalde kernactiviteiten bij Ethias versterken, zoals mobiliteit, gezondheid en huisvesting; of
  • die ermee verbonden kunnen zijn, zoals preventie, energie of klimaat.   

Voorbeelden van interessante cases voor Ethias Ventures kunnen zijn: een start-up die werkt aan de digitalisering van de binnen- en buitenruimtes van gebouwen voor het afsluiten van een brandverzekering of een start-up die een digitaal monitoringplatform ontwikkelt voor de thuiszorg van personen met een verminderde zelfredzaamheid.

2019_09_NDU


“Het uitgangspunt voor al onze inspanningen: onze klanten! En om onze klanten in de volledige verzekeringswaardeketen te begeleiden willen we hen aanvullende oplossingen bieden, met een toegevoegde maatschappelijke waarde. Oplossingen die inspelen op nieuwe problemen of verwachtingen, en dit in de fasen vóór en na het verzekeringsproduct. Dankzij Ethias Ventures kunnen we deze veelbelovende innovatieve oplossingen, met al een zekere maturiteit op de markt, opsporen.”

Nicolas Dumazy, Chief Strategy & Data Officer bij Ethias 

Ethias Ventures heeft dan ook als doel de creatie en het beheer van een portefeuille van investeringen in start-ups om, enerzijds, extra financieel rendement te behalen en, anderzijds, opportuniteiten voor partnerships tussen start-ups en Ethias te identificeren. Ethias zal dus instaan voor de sourcing,  analyse, onderhandeling en follow-up van dossiers.  

Een win-winoplossing voor beide partijen

In ruil daarvoor krijgen de start-ups een financiële investering waarmee ze hun groeistrategie verder kunnen ontwikkelen. Ze zullen ook toegang kunnen krijgen tot een markt waarin Ethias, als directe verzekeraar, sterke en zelfs unieke posities heeft in België. En daar bovenop zijn er de mogelijke contacten met de verschillende entiteiten binnen de Ethias-groep, zoals NRB (haar IT-filiaal), Flora (haar 100% digitale verzekering), Ethias Services (haar consultancyentiteit “Beyond Insurance”) en IMA Assistance Benelux (specialist in bijstandsbeheer).  

2021_11_CILO


"We gaan van start met Ethias Ventures om ook de markt op lokaal vlak te stimuleren en ondernemers te motiveren hun ideeën uit te werken.  Dit nieuwe instrument zal meerdere investeringen per jaar kunnen doen en, zo nodig, voor vervolginvesteringen kunnen zorgen. Het maximumticket per investeringsronde en per start-up bedraagt 3 miljoen euro. We hopen tegen het einde van het jaar 4 à 5 investeringen te hebben gerealiseerd.”

Joris Laenen, Chief Investment & Life Officer bij Ethias 

15/02 : 1e Pitch Day

Ethias Ventures nodigt nu al geïnteresseerde start-ups uit om tegen 1 februari hun pitch deck in te sturen. De geselecteerde start-ups zullen worden uitgenodigd om op 15 februari deel te nemen aan een online pitchsessie. Andere sessies zullen in de loop van het jaar volgen. Alle info zal tijdig worden gepubliceerd op de Linkedin-pagina van Ethias Ventures

2023_01_JLA_NDU
 
  • Joris Laenen, Chief Investment & Life Officer Ethias
  •  Nicolas Dumazy, Chief Strategy & Data Officer Ethias, Président du CA d’Ethias Ventures. 
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer