fr

Ethias: Top Employer 2023 verzekerd!

Top_Employer_2023

Voor het tweede jaar op rij krijgt Ethias het certificaat van Top Employer! En met 87,82 % situeert ze zich boven de gemiddelde score van de verzekeraars in België. Het Top Employers Institute certificeert ondernemingen die hun medewerkers de best mogelijke werkomgeving bieden via innovatieve en mensgerichte HR-praktijken.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ethias dit certificaat opnieuw heeft gekregen! Wout van Aert, ambassadeur van de verzekeraar, feliciteerde de onderneming in een sympathieke videoboodschap.

De essentie

  • Ethias voor het 2e jaar op rij gecertificeerd als Top Employer
  • Een totaalscore boven het sectorgemiddelde: 87,82 % 
  • Bovengemiddelde scores op domeinen die betrekking hebben op de algemene strategieën van Ethias als werkgever en op het parcours van haar medewerkers binnen de onderneming
  • Score van 100 % in twee praktijken: "Organisation & Change" en "Mission & Values"
  • Praktijken met de sterkste groei: "Diversity & Inclusion” en “Sustainability”
  • 35 aanwervingen aan de gang momenteel, meer dan 100 gepland in 2023
  • 1.819 medewerkers in België.

Scores boven de sectorgemiddelden

Het Top Employer Institute controleerde tientallen HR-praktijken, gegroepeerd in 6 domeinen. Naast de uitstekende totaalscore van 87,82 % (+4,21 % ten opzichte van 2022) situeert Ethias zich ook boven het sectorgemiddelde op 4 domeinen, waarbij de resultaten ten opzichte van 2022 stijgen:

  • 95,41 % voor "Steer" en 94,68 % voor "Shape", die kijken naar de algemene strategieën van de werkgever, zoals leadership, werkomgeving, organisatie- en veranderingsbeheer …
  • 89,26 % voor "Attract" en 89,14 % voor "Engage", die betrekking hebben op het parcours van de medewerkers binnen de onderneming, zoals employer branding, talentacquisitie, welzijn ...

Met 87 %, een stijging van meer dan 20 %, op het domein van "Unite" deed Ethias het bijzonder goed met haar praktijken en initiatieven om de verbondenheid met de onderneming te stimuleren, zoals waarden, duurzaamheidsbeleid (+18,3 %), diversiteit en inclusie (+32,59 %). 

JBjpg

"Zeer goede scores en mooie ontwikkelingen! Ethias is verheugd over deze uitstekende resultaten, die het bewijs leveren voor haar streven naar de beste HR-praktijken én voor haar voortdurend engagement ten aanzien van haar medewerkers. Ik ben trots op de hernieuwing van deze certificering, maar ik ben nog trotser op de professionaliteit en de betrokkenheid van al mijn collega's. Want, laten we niet vergeten: geen Top Employer zonder Top Employees.”

Julien Balistreri, Chief People & Organisation Officer
 

"We zijn er voor je", dus ook voor onze 1.819 medewerkers!

We zijn er voor je” is de nieuwe slogan van Ethias. Die "je" verwijst naar de verzekerden, naar de Belgische samenleving in haar geheel, maar ook naar de 1.819 medewerkers van de verzekeraar.
En om aan hun aspiraties en verwachtingen te voldoen zet Ethias voortdurend in op de verdere ontwikkeling van haar humanresourcesstrategie zodat ze hen de beste omgeving, werkomstandigheden en loopbaanmogelijkheden kan bieden.

Concreet? In 2022 hebben veel initiatieven het verschil gemaakt! Een overzicht: een nieuw charter voor diversiteit en inclusie, een “Change Over"-plan met ambitieuze doelstellingen om de koolstofvoetafdruk tegen 2030 te verminderen, een nieuw beleid rond groene mobiliteit dat voorrang geeft aan vervoerswijzen met lage emissies, sessies rond de “Klimaatfresco”-tool, een team dat zich exclusief toelegt op de veranderingen, specifieke trajecten voor een twintigtal Young Talents en voor meer dan honderd managers, een verruimd homeworkingbeleid.

Het is dan ook geen toeval dat Ethias een score van 100 % behaalt voor de praktijken "Mission & Values" en "Organisation & Change". Zij behaalt ook meer dan 90 % voor alles wat te maken heeft met leadership, duurzaamheid, werkomgeving, talentacquisitie, personeelsstrategie, digitale HR-tools, ethiek & integriteit, en welzijn op het werk

Een certificering die het verschil maakt in tijden van talentschaarste!

Nu ondernemingen steeds attractiever moeten zijn om de beste talenten aan te trekken, is een dergelijke certificering primordiaal voor Ethias. Zo kon zij al in 2022 het verschil maken en nog meer de belangstelling van kandidaten wekken.

Syl

"Om onze praktijken voortdurend te vervolmaken en onze medewerkers een concrete meerwaarde te bieden, luisteren wij - de leden van het HR-team - actief naar hen zodat we op hun verwachtingen kunnen inspelen. We moeten de voorwaarden en omstandigheden scheppen die hen in staat stellen het beste van zichzelf te geven en tegelijkertijd de doelstellingen en activiteiten van de onderneming te realiseren. Het is niet altijd gemakkelijk een evenwicht te vinden, maar deze certificering bewijst dat we er komen!“

Syl Arnols, Head of Human Resources
 

Nieuwe uitdagingen en meer dan 100 aanwervingen in 2023

Met haar herbevestigd statuut van Top Employer zal Ethias in 2023 verschillende projecten opstarten of verder uitrollen: opleidingen of vervolmakingscursussen rond vaardigheden voor medewerkers, duurzame loopbanen, project "Samen thuis en op kantoor", toekomstige verhuizing van de zetel in Luik, eco-renovatie van de zetel in Hasselt, strategische ESG-initiatieven ... En niet te vergeten de aanwerving van meer dan honderd medewerkers, met de meest uiteenlopende profielen, voor heel België.

Dubbele certificering binnen de Ethias-groep

Ethias is niet de enige onderneming binnen de Ethias Groep met het certificaat van Top Employer.  Ook NRB, de IT-dochter in Herstal die 3.300 medewerkers telt heeft haar certificering weten te vernieuwen. In 2023 wil ook NRB een honderdtal nieuwe collega’s aanwerven. 

Ethias: info & kerncijfers

  • Aantal medewerkers: 1.819
  • 932 vrouwen / 887 mannen
  • Aanwervingen in 2022: 128
  • Geplande aanwervingen in 2023: meer dan 100
  • Gemiddelde anciënniteit: 17 jaar en 4 maanden; 10 collega's hebben tussen 41 en 50 dienstjaren,
    156 tussen 31 en 40, 531 tussen 21 en 30, 473 tussen 11 en 20, en 647 medewerkers hebben minder dan 10 dienstjaren
  • Een tiental specifieke opleidingsprogramma's, waaronder “Ethias Young Talent”-programma, “Senior Talent”-programma, “Claims”-programma, Inspecteurs B2B, Sales Journey ...
  • Hybride werkmodus: maximum 3 homeworkingdagen per week; zetels gesloten op maandag
  • Interne mobiliteit: 10 % van de werknemers verandert jaarlijks van functie
  • Tevredenheidsgraad van de medewerkers: 87 %
  • Turnovergraad: 4 %
  • Ontslagpercentage: 1 %
  • Absenteïsmegraad in 2021: 4,92 % (markt: 6,13 %)
  • Verloningspackage op maat
  • 3e verzekeraar van het land
  • 2 zetels: Luik en Hasselt, 37 regionale kantoren, 1 Ethias Truck
  • 100 % Belgisch

Over het Top Employers Institute

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van de erkenning van uitmuntendheid in HR Practices.
Via het “Top Employers Institute Certification Program” kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als een uitmuntende werkgever. Het instituut, dat ruim 30 jaar geleden werd opgericht, heeft 1 857 organisaties in 123 landen gecertificeerd. Deze gecertificeerde Top Employers hebben een positieve impact op het leven van meer dan 8 miljoen medewerkers wereldwijd. 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer