fr

Dewi Van De Vyver treedt toe tot de Raad van Bestuur van Ethias nv

De Algemene Vergadering van Ethias nv heeft op woensdag 17 mei de benoeming goedgekeurd van Dewi Van De Vyver als nieuwe bestuurster van de 3e verzekeraar Leven en Niet-Leven van het land.

Zij vervangt Anne-Marie Seeuws, van wie het mandaat eindigt bij het bereiken van de leeftijdsgrens.

Dewi Van De Vyver, nieuwe competenties binnen de Raad van Bestuur

Dewi_Van_De_Vyver_round

Dewi Van De Vyver wordt onafhankelijk bestuurster in de Raad van Bestuur van Ethias nv. Zij zal de competenties van de Raad van Bestuur versterken met haar scherpe zin voor ondernemerschap, haar erkende expertise in ICT (bekroond met de titel van “ICT Woman of the Year 2020”), haar betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en haar inzet voor gendergelijkheid. Haar benoeming werd goedgekeurd door de Nationale Bank van België.

Als onderneemster heb ik er altijd al van gehouden om uitdagingen aan te gaan en nieuwe horizonten te verkennen. Ik kijk er dan ook naar uit om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Ethias nv en er mijn vaardigheden in te zetten voor de verzekeraar,” zegt Dewi Van De Vyver.

Ethias bedankt Anne-Marie Seeuws voor 6 jaar inzet binnen de Raad van Bestuur

Anne-Marie Seeuws trad in 2017 toe tot de Raad van Bestuur van de verzekeraar en zorgde tijdens haar mandaat voor deskundige begeleiding en ondersteuning. Ethias wil haar hiervoor van harte bedanken en wenst haar alle succes bij haar toekomstige activiteiten.

2020_10_PhL_009_rond

"Ik ben zeer verheugd dat Dewi Van De Vyver tot de Raad van Bestuur toetreedt. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar frisse blik nieuwe perspectieven zal bieden voor de ontwikkeling van onze onderneming. Haar ondernemingsgeest en kennis van de digitale technologieën zijn onmiskenbare troeven voor Ethias en voor de versterking van haar unieke businessmodel op de markt. Ik wil ook Anne-Marie Seeuws oprecht bedanken voor 6 jaar inzet en engagement binnen onze Raad van Bestuur.” zegt Philippe Lallemand, CEO van Ethias.

Beknopt Curriculum Vitae van Dewi Van De Vyver

Professionele ervaring

  • 2023: Building new stories
  • 2022: Verlaat Flow Pilots
  • 2021: Inspiring fifty Europe
  • 2020:
    • ICT Woman of the Year
    • Richt The Dewi Corp.
  • Op 2012 – 2020: Medeoprichtster van Flow Pilots, waar ze eerst ICT-projectmanager was, vervolgens COO en uiteindelijk CEO

Belangrijkste opleidingen

  • 2023: Sustainability Leadership and Corporate Responsibility - London Business School 
  • 2008 – 2022: diverse Vlerick-certificaten waaronder in ICT-management en digitale transformatie 
  • 2006: European Master Law & Economics - Universiteit Gent 
  • 2003: Master in Communicatie - Universiteit Antwerpen
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer