fr

Ethias trakteert studenten Hogeschool PXL op koffie!

Fail Fuel

In het kader van #FailBetter, de visie van Ethias voor en door jongeren, trekt de verzekeraar momenteel langs enkele hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Wallonië om koffie uit te delen aan studenten onder de noemer ‘Fail Fuel’. Eerste stop was donderdag 19 oktober aan Hogeschool PXL te Hasselt.

Mislukken is ook waardevol

De weg naar het volwassen leven is niet altijd makkelijk. Bij Ethias beseffen ze dat. Als je nieuwe dingen probeert, eerste stappen zet in de volwassen wereld, hoort fouten maken er nu eenmaal bij. Het zijn net die fouten die ervoor zorgen dat je leert, dat je groeit, en dat je wordt wie je hoort te zijn. #FailBetter

Partner van jongeren

Omdat jongeren van nature uit dingen willen testen en proberen, en omdat Ethias deze ondernemingszin wil stimuleren, heeft Ethias ervoor gekozen zich te positioneren als de partner van jongeren in de eerste fasen van hun volwassen leven. “De verzekeringswereld staat vaak wantrouwig tegenover de onervarenheid van jongeren. Ethias wil jonge mensen net aanmoedigen om nieuwe stappen te zetten, op hun eigen ritme … En loopt iets niet zoals gepland, dan is Ethias er voor hen, want fouten maken is menselijk”, vertelt Vincent Pécasse, head of marketing bij Ethias. “Het hoort er gewoon bij als je nieuwe dingen probeert. Het helpt je groeien in het leven.”

Deze positionering is zeer differentiërend! Verzekeringsmaatschappijen houden meestal niet van het risico dat jongeren vertegenwoordigen, in tegenstelling tot Ethias, die haar positie als menselijke verzekeraar hier opnieuw in de kijker zet.

#Fail Fuel

FB_Pics_HA

Opleidingen en studies zijn natuurlijk een onmiskenbare stap in de weg naar het volwassen leven en vormen de toekomst van de jongeren. Ook op de hogeschool en universiteit leer je, groei je en zal je af en toe op een tegenslag botsen. Het was voor Ethias dus een evidente stap om aanwezig te zijn op de campussen zelf. Met haar concept ‘FAIL FUEL’ wil ze alle studenten een lekker koffietje aanbieden bij de start van het academiejaar. De eerste weken zijn weliswaar achter de rug, maar dat weerhoudt studenten niet om een feestje te bouwen. De ochtend erna kunnen ze echter wel eens een ‘moeilijke start’ beleven, zeker als ze de avond voordien "op tijd naar huis gingen om zeker op tijd in de les te zitten” 😉. En dan komt Fail Fuel zeker van pas.

Eerste stop: Hogeschool PXL. En als grootste hogeschool van Limburg was Hogeschool PXL dan ook enorm enthousiast om deze visie een duwtje in de rug te geven en present te tekenen!

“Een fout is simpelweg een stap op weg naar succes. Net door af en toe te struikelen, verwerf je kennis, ontwikkel je jezelf en boek je uiteindelijk vooruitgang. Bij Hogeschool PXL zijn we er ook altijd om onze studenten te ondersteunen, zodat ze steeds vooruitgang kunnen blijven boeken. Daarom zijn we ook blij dat Ethias voor onze hogeschool kiest als partner om deze actie te lanceren,” aldus algemeen directeur Ben Lambrechts. 

FailBetter_Logo

In de komende week zal Ethias ook nog aanwezig zijn in enkele andere hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Wallonië. Er zullen in totaal een 2000-tal koffietjes worden uitgedeeld.

Meer weten over #FailBetter? Check snel www.ethias.be/failbetter.

image00008
image00014
image00079
2023_10_Ethias_FailFuel_CampusTour_2

Over Ethias

Ethias is een opmerkelijke Belgische verzekeringsmaatschappij, dankzij haar unieke bedrijfsmodel gebaseerd op directe, digitale en publieke diensten, de inzet van haar 1.900 medewerkers, het vertrouwen van haar klanten (1.200.000 particulieren en meer dan 40.000 klanten in de publieke en de privésector), de steun van haar aandeelhouders, 100 jaar ervaring en een stevige financiële basis. Gesteund door een solide groepsstrategie innoveert Ethias voortdurend om waarde te creëren en te voldoen aan de behoeften van morgen via ecosystemen op het vlak van bijvoorbeeld gezondheid, mobiliteit en huisvesting. Met haar 'fygitale' aanpak en maatschappelijke verantwoordelijkheid wil Ethias niet alleen een verzekeraar zijn, maar een partner voor alledag, toegankelijk voor iedereen. Onze missie: de verzekering vereenvoudigen om u zekerheid, gemoedsrust en ondernemingsvrijheid te bieden, met innovatieve producten en diensten. Als partner van uw dagelijkse leven stellen wij onze expertise en ons dynamisme tot uw dienst. www.ethias.be

Over Hogeschool PXL

Hogeschool PXL heeft het meest diverse aanbod in Belgisch Limburg. Binnen 7 departementen en 2 schools of arts organiseert ze 37 basisopleidingen: 19 bacheloropleidingen (25 afstudeerrichtingen), 2 masters en 16 graduaatsopleidingen. Met vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, na- en bijscholingen, congressen en seminaries is Hogeschool PXL toonaangevend in levenslang leren. De 100.000 jaarlijkse bezoekers van PXL-Congress bewijzen dit. Ook in praktijkgericht onderzoek staat Hogeschool PXL ten dienste van het werkveld. De 11 expertisecentra van PXL-Research zijn gekend om hun vraaggestuurde no-nonsense aanpak. Met de Universiteit Hasselt werkt Hogeschool PXL doorgedreven samen in de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Hogeschool PXL heeft vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk, en is een tweede thuis voor ruim 11.000 studenten en 1.300 personeelsleden.

Contacts

Voor meer info of een interviewaanvraag kunt u contact opnemen met onze persattaché:
Serge Jacobs   /   +32 475 98 31 37   /   press@ethias.be

U kunt ook contact opnemen met de directeur communicatie van Hogeschool PXL:
Gerrit Schuermans   /  +32 497 97 92 61   /   gerrit.schuermans@pxl.be

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer