fr

3e editie van de Ethias Youth Solidarity Awards uit de startblokken

Deze donderdag 25/1 lanceert het Ethias Impact Fund, het ondernemingsfonds opgericht door verzekeraar Ethias en beheerd door de Koning Boudewijnstichting, de 3e editie van de Ethias Youth Solidarity Awards. Met dit initiatief wil het Fonds Belgische OCMW’s en vzw’s steunen die armoede bij kinderen en min 30-jarigen bestrijden. De laureaten zullen elk tussen 5.000 en 20.000 euro financiële steun ontvangen voor een totaalbedrag van 275.000 euro. Nieuw dit jaar is dat de oproep voor projecten is uitgebreid naar non-profitorganisaties met een vzw-statuut.

Belangrijke financiële steun voor een urgent doel

Met een totaalbudget van 275.000 euro zal aan elk geselecteerd project minimum 5.000 euro en maximum 20.000 euro kunnen worden toegekend. Zo kan de capaciteit van de bekroonde OCMW's en vzw’s worden versterkt om echt een verschil te maken in het leven van jongeren in kwetsbare situaties.

En in de huidige socio-economische context is er dringend nood aan actie. Drie op de tien Belgische jongeren hebben al ooit armoede gekend en meer dan een kwart van de Belgische jongeren heeft zelfs al eens bij een OCMW aangeklopt.1 Sinds 2021 zetten de verzekeraar en zijn fonds zich in om die situatie te veranderen via de Ethias Youth Solidarity Awards. De begeleiding en noden van jongeren vereisen vaak een specifieke en andere aanpak dan die van volwassenen. Daarom is het essentieel om de actoren op het terrein te ondersteunen in deze dagelijkse strijd!

Nieuw: projectoproep nu open voor OCMW’s én vzw’s

Voor het eerst staan de Ethias Youth Solidarity Awards ook open voor vzw’s die zich hoofdzakelijk inzetten voor de ondersteuning van jongeren. Deze bredere oproep toont aan dat de verzekeraar en zijn Fonds nog meer willen doen en jongeren nog meer willen helpen om uit hun moeilijke situatie te geraken. Natuurlijk richten de awards zich ook nog steeds tot OCMW’s in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en het Duitstalige Gewest.

Groepen van OCMW's, van OCMW's en vzw’s samen of van vzw’s kunnen eveneens een dossier indienen.

Concrete en meetbare impact sinds 2021

Sinds de 1e editie van de Ethias Youth Solidarity Awards in 2021 werd 725.000 euro verdeeld onder 32 laureaten. Hiermee kunnen ze echt een verschil maken en een betere toekomst helpen creëren voor jongeren in België.

De bekroonde projecten hielpen bijvoorbeeld de toegang tot onderwijs of cultuur verbeteren, de werkgelegenheid bevorderen, de mentale gezondheid versterken of zelfvertrouwen opbouwen.

Alle laureaten van de eerste twee edities zijn te vinden op: Ethias Youth Solidarity Awards.

 

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer