fr

Ethias, gecertificeerd als Top Employer voor het 3e jaar op rij, staat nu in de top 10 van beste werkgevers in België!

Met een zeer goede algemene score van iets meer dan 93%, bijna 6% hoger dan in 2023, is Ethias erg trots om dit jaar in de top 10 van Belgische Top Employers te staan. De 3e verzekeraar Leven en Niet-Leven van het land scoort ook duidelijk hoger dan het gemiddelde van de Belgische verzekeraars dat bijna 87% bedraagt. Een zeer goed resultaat dat getuigt van het continue engagement van Ethias voor haar 1.954 medewerkers. In 2024 wil Ethias meer dan honderd nieuwe medewerkers aanwerven.

Recordscores in alle onderzochte domeinen

Het Top Employer Institute auditeerde enkele honderden HR-praktijken, verdeeld over 6 domeinen.
Die praktijken omvatten de algemene strategie als werkgever, leadership, organisatie & changemanagement, employer branding, welzijn, aantrekken van talenten, remuneratiebeleid, loopbaanbeheer, enz. Over de hele linie stijgen de resultaten van Ethias (drie scores van meer dan 95%, twee van meer dan 90% en één van meer dan 85%). Daarbij overtreft Ethias telkens de gemiddelden van de sector.

Attractiviteit als werkgever & betrokkenheid van medewerkers: de grootste stijgers

Ethias behaalt een uitzonderlijke score van 98% in de categorie "Attract" en overtreft daarmee haar eigen score van vorig jaar met iets meer dan 15%. Deze categorie omvat “Employer Branding”, “Talent Acquisition” en “Onboarding” (het verwelkomingsproces voor nieuwe medewerkers). De score onderstreept de uitmuntendheid van het rekruterings- en wervingsproces dat nieuwkomers binnen Ethias ervaren. De 149 medewerkers die in 2023 zijn aangeworven, zullen dat niet ontkennen!

De verzekeraar ziet zijn score ook aanzienlijk stijgen, met iets meer dan 11%, voor “Engage”.
Die categorie betreft alle thema’s rond medewerkersbetrokkenheid. Dit resultaat getuigt van de voortdurende inspanningen die Ethias levert om een werkomgeving te creëren die rekening houdt met het welzijn van de medewerker en die tegelijkertijd stimuleert en aantrekkelijk is. Het is dan ook geen toeval dat uit de resultaten van de Employee Engagement Survey 2023 blijkt dat de algemene tevredenheid onder medewerkers 86% bedraagt en dat 82% trots is om voor de verzekeraar te werken.

Bovendien waren de Ethias-medewerkers bijzonder trots toen ze de trofee zelf in ontvangst mochten nemen in Hasselt. Bekijk de video via onze verschillende kanalen (website, social media, YouTube …).

2023_JB

"Dit zijn indrukwekkende scores. Ze liggen zelfs hoger dan vorig jaar, waardoor we nu op de tiende plaats staan in België! Ik ben hier uiteraard erg blij mee, want deze derde certificering is het resultaat van het sterke engagement dat Ethias dagelijks toont voor haar medewerkers. Ik wil benadrukken dat dit niet mogelijk zou zijn zonder de inzet van alle talenten bij Ethias en ik maak ook graag van deze gelegenheid gebruik om in het bijzonder alle collega’s van mijn directie te bedanken die altijd het beste van zichzelf geven.” 

Julien Balistreri, Chief People & Organisation Officer

Opmerkelijke HR-initiatieven in 2023 en ambitieuze plannen voor 2024

In 2023 introduceerde Ethias een nieuw charter voor diversiteit en welzijn, bleef de onderneming investeren in een hele reeks opleidings- en ontwikkelingsprogramma's voor haar medewerkers (jong en minder jong, bedienden en managers), vernieuwde ze haar waardepropositie voor werknemers, renoveerde ze volledig haar zetel in Hasselt om te voldoen aan de beste normen qua milieu en arbeidsomstandigheden ...

In 2024 zal Ethias op die weg verdergaan met onder meer een nieuwe website rond jobs en carrière en (bovenal) de verhuis van de zetel in Luik van de Rue des Croisiers naar de nieuwe ecowijk “Rives Ardentes”.

Syl

"Uitblinken als werkgever is niet alleen een doel, het zit daadwerkelijk in ons DNA. Als Top Employer geloven we oprecht dat ons succes voortkomt uit de kracht van onze mensen. Daarom streven we ernaar een werkomgeving te creëren waarin groei, ontwikkeling en welzijn centraal staan. Als we zorg dragen voor onze medewerkers, dragen we ook zorg voor onze onderneming en onze klanten.

Syl Arnols, Head of Human Resources

Gepland voor 2024: meer dan honderd aanwervingen

Als 100% Belgische werkgever heeft Ethias een sterke lokale verankering met zetels in zowel het noorden als het zuiden van het land en een netwerk van kantoren verspreid over het hele land.Die lokale aanwezigheid versterkt haar identiteit en draagt bij tot haar succes als employer of choice. In 2024 zal Ethias, net als in 2023, meer dan honderd medewerkers aanwerven, onder wie actuarissen, schadebeheerders, auditors, projectmanagers, portfoliomanagers, beleggingsanalisten ...

Priscilla

"Het feit dat Ethias het ‘Top Employer’-label heeft - en de hieraan gekoppelde redenen - overtuigde me om de stap te durven zetten naar een nieuwe werkgever na een carrière van 22 jaar bij dezelfde onderneming. En inderdaad, ik ervaar elke dag de voordelen van werken voor een van de beste werkgevers van België. Om er een paar te noemen: de omgang met medewerkers, de vele faciliteiten (een laptop en attributen, een restaurant op de werkplek ...), de work-lifebalance, duidelijke doelstellingen, een mooie werkomgeving, een aangename werksfeer ... Kortom, Ethias heeft dit label meer dan terecht verdiend en ik heb absoluut geen spijt van mijn switch.” 

Priscilla Geyskens, Expert Claims - Workers’ Compensation Long Term, aangeworven in maart 2023

Dubbele certificering binnen de Ethias Groep

Binnen de Ethias Groep, die meer dan 5.000 medewerkers telt, is Ethias niet de enige onderneming met het certificaat van Top Employer. Ook NRB, de IT-dochter van de groep, heeft haar certificering weten te vernieuwen. Deze dubbele certificering weerspiegelt de vastberadenheid van beide ondernemingen om uit te blinken in humanresourcesbeheer en zo de professionele ontplooiing van hun medewerkers te garanderen. 

Ethias: info & kerncijfers

  • Aantal medewerkers: 1.954
  • 997 vrouwen / 957 mannen
  • 242 nieuwe functies ingevuld in 2023, waarvan 132 via aanwerving van nieuwe medewerkers
  • Gemiddelde anciënniteit: 17 jaar en 1 maand; 44 collega's hebben tussen 41 en 48 dienstjaren, 224 tussen 31 en 40, 621 tussen 21 en 30, 372 tussen 11 en 20, en 693 medewerkers hebben minder dan 10 dienstjaren
  • Tevredenheidsgraad van de medewerkers: 86%
  • Turnovergraad: 7,6%
  • Ontslagpercentage: 2%
  • Hybride werkmodus: max. 3 dagen homeworking per week 
  • Verloningspakket op maat
  • 3 zetels: Luik, Hasselt & Brussel; 37 regionale kantoren, 1 Ethias Truck

Over Ethias

Ethias is een opmerkelijke Belgische verzekeringsmaatschappij, dankzij haar unieke bedrijfsmodel gebaseerd op directe, digitale en publieke diensten, de inzet van haar 1.900 medewerkers, het vertrouwen van haar klanten (1.182.277 Particulieren en meer dan 43.064 klanten Collectiviteiten), de steun van haar aandeelhouders, meer dan 100 jaar ervaring en een stevige financiële basis. Gesteund door een solide groepsstrategie innoveert Ethias voortdurend om waarde te creëren en te voldoen aan de behoeften van morgen via ecosystemen op het vlak van bijvoorbeeld gezondheid, mobiliteit en huisvesting. Met haar fygitale aanpak en maatschappelijke verantwoordelijkheid wil Ethias niet alleen een verzekeraar zijn, maar een partner voor alledag, toegankelijk voor iedereen. Onze missie: de verzekering vereenvoudigen om u zekerheid, gemoedsrust en ondernemingsvrijheid te bieden, met innovatieve producten en diensten. Als partner van uw dagelijkse leven stellen wij onze expertise en ons dynamisme tot uw dienst. www.ethias.be

Over het Top Employers Institute

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van de erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Wij helpen hierbij om een goed HR-beleid te versnellen om zo de werkomgeving te verbeteren. Via het certificeringsprogramma van het Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als employer of choice. In 2024 heeft het Top Employers Institute meer dan 2.300 organisaties in 121 landen gecertificeerd. Deze gecertificeerde Top Employers hebben een positieve impact op het leven van meer dan
9 miljoen medewerkers wereldwijd.   https://www.top-employers.com/nl-BE/

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer