Meer dan ooit hebben we onze smartphones, tablets en laptops nodig. Om in contact te blijven met onze vrienden en familie, om schooltaken te downloaden of om de dokter online te raadplegen. Maar ook om een film te kijken, een les yoga te volgen of om pizza’s aan huis te laten leveren. Maar … een ongelukje met je smartphone, tablet of laptop is snel gebeurd en dat zou in deze tijd een ramp zijn! Ethias snelt je ter hulp met enkele tips.

Het is half zeven en je werkdag zit er bijna op. Nog snel even dat dossier naar je baas doorsturen en hop: nu is het tijd voor het échte werk: een e-peritief met je vrienden! Je installeert HouseParty op je smartphone en zet het toestel neer op het aanrecht in de keuken. Hey Jana, ciao Paolo, alles gut Bart? Sarah en Stijn zijn er ook, super!

Vanavond ben jij verantwoordelijk voor de bereiding van de gin. Je hebt een recept opgezocht en deelt dat met je vrienden. Hebben ze allemaal de ingrediënten voor zich liggen? Top, hier gaan we! Maar … op het moment dat je de gin in het glas wilt gieten, gebeurt het ondenkbare: de fles glijdt uit je handen en de gin komt op je smartphone terecht. Je pakt meteen een handdoek om je smartphone af te deppen en te drogen. Je probeert het toestel te reanimeren, maar tevergeefs: je smartphone geeft geen kik meer.

Kleine ongelukjes loeren om de hoek

Even afgeleid, wat onhandig of gewoon brute pech: een ongeluk is snel gebeurd. Bij Ethias horen we allerlei verhalen die ieder van ons wel eens kunnen overkomen. Enkele voorbeelden? Wel, denk aan een gsm die uit een broekzak in het toilet valt. Of kinderen die per ongeluk hun beker met water omstoten over de tablet … Of een laptop die tegen de grond gaat omdat iemand over de elektrische kabel struikelt. En last but not least: een tas hete koffie die op het toetsenbord van een laptop valt. Kleine ongelukjes gebeuren echt sneller dan je denkt.

Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel

Het is duidelijk dat we toch extra voorzichtig moeten zijn met deze technologische snufjes. En zeker vandaag, want we hebben deze apparaten meer dan ooit nodig om met elkaar in contact te blijven. Heb je toch brute pech? Dan riskeer je om enkele dagen onbereikbaar te zijn. En op dit moment een vervangtoestel vinden? Niet zo eenvoudig ... Plus: het kan je ook een aardige duit kosten als je een nieuwe smartphone moet kopen of het apparaat wilt laten herstellen.

Enkele tips om rampen te vermijden:

  • Plaats én gebruik je apparaten altijd op een vlakke ondergrond.
  • Gebruik je ze even niet? Berg ze dan veilig op in een beschermhoes.
  • Neem je smartphone of tablet niet mee naar het toilet of in de badkamer.
  • Zet geen glazen, tassen, mokken, koppen of flessen in de buurt van je apparaten.
  • Gebruik enkel originele accessoires. Goedkopere alternatieven kunnen voor schade zorgen.
  • Is je smartphone, tablet of laptop helemaal opgeladen? Trek de stekker dan uit, zo vermijd je oververhitting én je kunt niet over de kabels struikelen. ;)
Enkele tips om rampen te vermijden

Extra tip: overweeg ook om een Digital Omnium-verzekering af te sluiten en bescherm alle apparaten in je huishouden met slechts één contract.

Lees aandachtig onze algemene voorwaarden en de infofiche voor je een Digital Omnium afsluit. Je vindt ze gratis op ethias.be en in onze kantoren.

Digital Omnium, een alle risico’s verzekering, is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch recht dat elk jaar stilzwijgend wordt verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag wordt opgezegd.

Wacht niet tot je tas koffie over je toetsenbord valt.
Vond u dit artikel interessant?
Bedankt voor uw feedback.